Svensken inför EM: ”Jag har varit orolig”

Försvarschefen har inte spelat försvar på hela säsongen

Foto: BILDBYRÅN
Mot Ungern senast fick Jesper NIelsen spela försvarsspel. ”Skönt och viktigt”, säger han.
SPORTBLADET

SPLIT. Jesper Nielsen är svensk försvarsgeneral.

Som inte spelat i försvaret på hela säsongen.

– Jag har varit orolig, säger han inför EM-premiären.

Det svenska försvarsspelet är ett frågetecken inför EM-premiären på fredag efter att man släppt in 29 mål två gånger om i de två träningsmatcherna mot Ungern.

Försvarschef är Jesper Nielsen.

Men han har knappt spelat försvarsspel på hela säsongen.

Efter att 28-åringen kom tillbaka från en hjärnskakning i början på säsongen har han nästan uteslutande fått nöja sig med anfallsspel hemma i Paris SG.

– En kvart mot Cesson-Rennes och 20 minuter mot Nantes. Det är allt, säger han.

”Bättre än förväntat”

– Jag har varit orolig för formen. Men det har känts bra på träningarna i försvaret och där ställs jag mot de bästa spelarna i världen.

Han missade landskamperna i höstas och var sjuk i den första matchen mot Ungern under uppladdningen. I den andra matchen mot ungrarna i måndags fick Nielsen äntligen spela försvarsspel på allvar och dessutom springa över hela planen för en gångs skull.

– Jag har varit orolig för att jag inte fått springa i båda riktningarna men det kändes bättre än förväntat. 40 minuter framåt och bakåt – det var längesen. Det var skönt och viktigt, säger Nielsen.

Lämnar PSG

Förbundskaptenen är dock inte orolig inför EM där Nielsen kommer få en ännu större roll i anfallen än tidigare eftersom Andreas Nilsson är ”pappaledig”.

– Nej, inte med tanke på det han presterat i landslaget. Men för hans egen utveckling är det inte så bra med lite speltid. Han går ju in i en period i karriären som ska vara hans bästa. Då behöver han spela också, säger Kristján Andrésson.

Redan några dagar före jul blev det klart att Nielsen lämnar PSG efter säsongen. Han har skrivit på för tyska mästarna Rhein-Neckar Löwen.

ARTIKELN HANDLAR OM