”De lurade mig allihopa”

SPORTBLADET

VAL DI FIEMME. Heidi Weng dansade in på tävlingsområdet till ”La Macarena”. 

En planerad kupp efter ”bråket” i Oberstdorf – men norskan fick inga lagkamrater med sig.

– De lurade mig allihopa, säger hon. 

Foto: Pontus Orre

Efter att Heidi Weng fallit på upploppet på 10 kilometer fritt i Oberstdorf ville norskan inte ta emot en kram från lagkamraten Ingvild Flugstad Östberg. 

Men inför lördagens lopp i Val di Fiemme var stämningen desto bättre. Weng hoppade ur bilden och dansade ”Macarenadansen” när hon anlände till tävlingsområdet. 

Planen var att de andra lagkamraterna skulle haka på, men så blev det inte riktigt.

– Det var för att få lite bra stämning inför start. De andra ”ditchade” mig, när jag kollade åt sidan var det plötsligt ingen där. Då tänkte jag, de lurade mig allihopa, säger Weng och fortsätter: 

– Det var pinsamt, säger Weng.

”Aldrig varit så sliten”

Missen i Oberstdorf tände dock Weng som körde över alla på 10 kilometer klassiskt. Norskan går nu ut mindre än två sekunder efter Östberg på den avslutande etappen.

– De två första rundorna var jag lite sliten, men sedan tänkte jag bara att jag måste prova.  Jag ångrade mig lite in på stadion och tänkte "åh, herregud, nu har jag gått för tidigt", säger Weng och fortsätter:

– Jag har egentligen aldrig varit så sliten i mitt liv, i sista backen såg jag stjärnor och höll på att svimma. Det var så skönt att komma över mållinjen, otroligt kul. Jag var lite revanschsugen så var en fantastisk dag, säger Weng. 

Tour de Ski – tävlingsprogram dag för dag 00:28
ARTIKELN HANDLAR OM