”Det vore en liten förlust att bli av med honom”

Av: Petra Thorén, Simon Norberg

Publicerad:
Uppdaterad:
Rikard Grip.
Foto: MARCUS ERICSSON
Rikard Grip.

DRESDEN. Både Stina Nilsson och Daniel Rickardsson har tidigare haft förbundskaptenen Rikard Grip som personlig tränare.

Till våren löper förbundskaptenens kontrakt med skidförbundet ut och osäkerheten kring hans framtid är stor.

– Det vore en liten förlust att bli av med honom, säger Rickardsson.

LÄS VIDARE

Rikard Grip har jobbat i landslaget sedan 2009 och tog över som förbundskapten i april 2013. Sedan dess har han varit med och tagit 31 mästerskapsmedaljer åt Sverige.

Men förbundskaptenen sitter nu på ett utgående kontrakt med skidförbundet och kan komma att lämna till sommaren då kontraktet går ut i juni.

– Vi måste prata om situationen naturligtvis. Det är för tidigt att säga än. Jag vill inte diskutera det på allvar än. Vi är medvetna om att avtalen går ut och sedan får vi diskutera tillsammans och se hur framtiden ska se ut, sa skidförbundets längdschef Johan Sares till Sportbladet förra veckan.

”Vore en förlust”

Rikard Grip, som själv öppnat för att fortsätta över VM i Seefeld 2019, har tidigare även varit personlig tränare till bland annat Daniel Rickardsson och så sent som 2016 var han även Stina Nilssons personliga tränare innan Ola Morten Iversen tog vid inför förra säsongen.

– Jag tycker att Rikard är som klippt och skuren för den rollen han har nu. Jag hade honom som tränare tidigare också, men tycker att han är extremt duktig på att fixa det här med boende, resor och se till att alla mår bra, säger Daniel Rickardsson och fortsätter:

– Det vore tråkigt om han slutar, men jag förstår honom samtidigt. Han har familj hemma.

Han öppnar för att fortsätta över nästa år och VM i alla fall, om förbundet vill?

– Det vore en liten förlust att bli av med honom. Han ger ett lugn och trygghet i gruppen. Jag hoppas att han fortsätter.

Haft flera svenska skidåkare

Stina Nilsson är desto mer fåordig om hur hon skulle se på en fortsättning för sin tidigare personliga tränare.

– Det vill jag i så fall kommunicera till honom själv och inte via media. Om jag skulle ha något emot det skulle jag säga det till honom direkt och skulle jag lyckönska honom skulle jag säga det till honom direkt. Det är ingenting jag känner att media ska vara någon mellanhand för.

Rikard Grip har även tidigare varit personlig tränare till bland annat Anna Haag, Hanna Falk och Maria Rydqvist.

Publicerad: