Ericsson fick bryta efter bara två varv

avJohanna Mörtberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Bilen gick sönder och Ericsson kunde inte fortsätta

Foto: GP2-series
Resultat GP2 Hockenheim race 2.

Marcus Ericsson hade ett bra utgångsläge inför det andra loppet på Hockenheim.

Svensken startade från tredje rutan och hade en pallplats inom räckhåll. Efter en bra start var han uppe som tvåa, men efter två varv höll det inte längre.

Foto: sthlmbild.se
Marcus Ercisson tvingades bryta efter två varv.

Efter att ha bytt motor och växellåda efter det första racet var Marcus Ericsson redo för att plocka nya poäng. Det blev ju en sjätteplats i det första loppet, ett resultat som gjorde att svensken startade från ruta tre.

Bröt på andra varvet

Vid starten smög Ericsson upp som tvåa direkt, men efter en tuff kamp i hårnålen så tog Oliver Turvey tillbaka andraplatsen och Ericsson fick krypa tilbaka som trea. Ericsson saknade fart och kanade ner i fältet, efter knappt två varv åkte han av banan. Troligen hade svensken varit ihop med någon av de andra förarna och skadat bilen. Ericsson tog sig in i depån och bytte noskon, men det räckte inte. Ericsson tvingades bryta loppet efter två varv.

I stället var det Oliver Turvey som tog över ledningen före Adrian Zaugg. Pastor Maldonado hade halkat ner i fältet och låg sjua efter sex varv. GP2-ledaren fick se sig passerad av Sam Bird som enkelt slank förbi Maldonado.

Perez tog täten

Charles Pic som låg sexa drog på sig ett drive through-straff efter att ha kört för mycket utanför banan. Längre bak i fältet stod den forne F1-föraren Romain Grosjean som gästade GP2-serien för en fin insats. Han körde mycket bra och avancerade sakta men säkert genom fältet. När tio varv återstod var Grosjean åtta, efter att ha startat från 20:e rutan.

I täten hade Sergio Perez passerat Oliver Turvey och tagit ledningen medan Adrian Zaugg låg kvar som trea. Ett par varv från mål var Pastor Maldonado och Romain Grosjean involverade i en incident som lsutade med att båda åkte av banan och tvingades bryta.

Sergio Perez vann före Oliver Turvey och Adrian Zaugg. Det är fortfarande Pastor Maldonado som leder GP2-serien.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

GP2