Alfelt: Miller kan inte förändra AIK

Rena lakan.

Jag har hört Alex Miller snacka i flera länder men aldrig hört honom prata om annat än rena lakan och att stänga av motståndarnas offensiva ytterbackar.

Jag är redan trött på dravlet.

Vad jag tycker spelar ju i sig ingen som helst roll – frågan som gäller är om AIK överlever Alex Miller?

Clean sheets i betydelsen att hålla nollan alltså. En tvättvurm som kanske kan rädda AIK kvar i allsvenskan men jag orkar snart inte lyssna längre på Millers prat.

Skotten kan på presskonferenser absolut hävda att han är intelligent, jag tvivlar inte alls på att han är en tänkande person, men det han presterar i AIK är en ren parodi.

Det blev rena lakan mot Mjällby, en poäng och en liten bit på vägen mot ett nytt allsvenskt kontrakt, men hur kul är det att en svensk mästare året efter sitt guld är supernöjd med att få en poäng med sig mot en allsvensk nykomling?

Kan med tur rädda laget kvar i allsvenskan

Alex Miller har getts rollen som en frälsare i nöd men hans enda lösning på AIK:s problem hittills har varit att fega och sätta AIK:s få kreativa krafter på bänken.

Jag kan förstå AIK:s desperation när guldlaget kracke-lerade men jag förstår inte linjen man har valt.

Som alltid är det svårt att förutspå framtiden, Miller kan självklart med tur fortfarande rädda klubben kvar i allsvenskan men någon briljant fortsättning är svår att se.

Millers regemente innanför murarna skrämmer knappast fram en kreativitet som skapar ett anfallsspel värt namnet. Att fördärva är en klassisk variant men att det skulle räcka mot exempelvis Rosenborg är inte ens troligt.

Miller kommer inför varenda match man spelar fram-över återigen att predika ett defensivt storjobb med en försiktig defensiv kontringsvariant.

Inte ens AIK:s spelare lyssnar längre på snacket.

Man kan säga vad man vill om Mjällbys Tobias Grahn men han har definitivt känsliga känselspröt och när han

säger att ingen av AIK-spelarna kände glädje av att spela match är det ett uttalande att ta på allvar.

Miller ställde över Dulee Johnson. Ett beslut som klart säger att Miller föredrar rena lakan än att vinna matcher.

Krävs skitiga lakan i CL-kvalet

Mot Rosenborg måste lakanen vara skitiga. Hyggligt försvar räcker inte längre om det ska bli avance-mang i Champions League och det gör det inte heller länge till i kommande allsvenska matcher.

AIK måste förändra sitt tänkande.

Jag tror inte att Alex Miller är mannen att göra den förändringen.

avStefan Alfelt