Bandy

”Snön hasade okontrollerat”

SPORTBLADET

Sandviken nya superarena kan rasa

Sandviken ska möta Västerås i bandyns SM-kvartsfinaler i morgon.

Men matchen hotas nu sedan Göransson Arena i dag tömts på folk sedan snöskottarna hotat om att taket kan vara på att rasa in.

– De upplevde att snön började hasa okontrollerat, säger Patrik Höglenius, arenans teknik och säkerhetsansvarig, till Sportbladet.

Arenan agerade depå under dagens rally-SM i Sandviken. Men när evenemanget var på väg att slutföras varnade snöskottarna på taket för märkliga rörelser i snön.

Samma takplåt som i rasad arena

– De upplevde att snön började hasa okontrollerat när de hade skottat. Vi behövde inte formellt utrymma arenan men såg till att skynda på utsläppet så att det inte var någon kvar inne i arenan, säger Patrik Höglenius.

Göransson Arenan invigdes så sent som i maj och kostade över 200 miljoner kronor att bygga. Nu är Höglenius orolig att den ska gå samma öde till mötes som Vänersborgs arena där hela taket rasade in.

”Förbereder en utomhusplan”

– Bjälkarna som håller upp taket är inte samma men det är samma typ av takplåt emellan som Vänersborg har. Därför bedömde jag av säkerhetsskäl att jag inte vill ha någon kvar i arenan.

I morgon är det tänkt att Sandviken ska ta emot Västerås i bandys SM-kvartsfinaler i hallen. Den matchen är nu hotad.

– Vi har folk som gör ordning en utomhusplan som en plan b. Vi kommer också att ta hit två kranbilar med skopor så att ingen behöver stå på taket och skotta. Men jag kan inte säga hur det blir med matchen. Vi får se i morgon, säger Höglenius.

ANNONS

Fynda kläder, skor och allt till träningen på Nikes vinterrea

Extern länk från Nike

Shoppa här

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Bandy

ÄMNEN I ARTIKELN

Bandy