Missade EM-medalj med minsta möjliga marginal

avJohanna Mörtberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Michael Jernberg nådde
inte ända fram till pallen

Foto: Lennart Pettersson, Skoda
Michael Jernberg, här i duell med Frode Holte vid EM-tävlingen i Polen, missade EM-medalj.

Michael Jernberg hade chansen att ta EM-silver i årets allra sista tävling. Men det ville sig inte för Skodaföraren som missade EM-medalj med minsta möjliga marginal.

Inför tävlingen i Sosnová, Tjeckien, låg Michael Jernberg fyra i EM-tabellen, han var piskad att slå både Liam Doran och Kenneth Hansen som låg före honom i EM-tabellen om det skulle kunna bli ett silver.

Hängde inte med i finalen

Jernberg nådde A-finalen dit hans båda rivaler också tagit sig, men där ville det sig inte. Jernberg blev fyra efter segrande Sverre Isachsen, tvåan Frode Holte och trean Kenneth Hansen.

– Det gick så fort där framme i täten att det inte var mycket att göra för min del. Jag körde om Mats Lysen, men kunde inte ta mig om Hansen, förklarar Jernberg i ett pressmeddelande.

Men Liam Doran blev bara sexa och det såg ut som om det fanns en liten chans till EM-brons för Jernberg. Kenneth Hansen hade redan tagit hand om EM-silvret tack vare sin tredjeplats.

– Jag var nära att köra in i Doran i starten eftersom han inte kom i väg ordentligt. Jag vet inte om han fick fel på bilen, säger Skodaföraren.

Sedan började nagelbitandet. Michael Jernberg och Liam Doran hamnade på samma poäng när finalen i Tjeckien var avklarad och då var det bara att börja räkna delsegrar.

– Eftersom vi båda segrat två gånger den här säsongen och dessutom bilvit tvåa varsin gång blev det antalet tredjeplatser som kom att fälla avgörandet. Doran har två, jag har en, säger Jernberg besviket.

EM-säsongen började på topp för Skodasegraren, två segrar och drömmen om EM-guldet var stark. Men den andra halvan av säsongen har varit mycket ojämn för Jernberg som har en tredjeplats som bästa resultat.

Oklart med nästa säsong

– Just nu känns det ganska skönt att det är över. Hur jag kommer att göra nästa säsong är annu för tidigt att säga. Jag ska låta det här sjunka in först innan jag tar beslut om 2011, förklarar Michael Jernberg.

47-åringen har kört för Skoda de senaste säsongerna och Jernberg har tre EM-silver och ett EM-brons sedan tidigare. Allt som saknas är ett EM-guld.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport