Marcus Ericsson elva

avJohanna Mörtberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Körde upp sig från 18:e rutan men nådde inte poängplats

Svenske Marcus Ericsson startade från 18:e rutan i den andra GP2-loppet, och han var snabbt uppe som tolva. Men till poängplats nådde han inte, utan svensken slutade elva.

Foto: Super Nova Racing

Marcus Ericsson hade maximal otur i det första GP2-loppet, efter två varv tvingades han bryta sedan han fastnat i en annan förares noskon. Det hade inträffat en krasch framför Ericsson, som fastnade i skrotet och inte kom vidare trots att det inte var något fel på svenskens bil.

Inför det andra GP2-loppet fick Ericsson starta från ruta 18, en plats bättre än vid lördagens race.

Snabb klättring för Ericsson

Christian Vietoris smet kvickt i väg i starten och tog ledningen före Jêrome D'Ambrosio. Marcus Ericsson tog också ett par placeringar i starten och passerade Pastor Maldonado. Men Maldonado som har greppet om mästerskapet misslyckades helt i parabolicakurvan när de framförvarande förarna bromsade på sig, och Maldonado och Sergio Perez körde båda två av banan. Perez lyckades hanka sig tillbaka på banan, men var hjälplöst sist.

Efter tre varv körda var Ericsson uppe på tolfte plats. Han hade bra fart med sig och var uppe och efter ungefär halva loppet pressade Ericsson Alvaro Parente på elfteplatsen, men lyckades inte gå om.

Med tio varv kvar låg Sergio Perez på sextonde plats, för att Perez skulle kunna snuva Pastor Maldonado på GP2-titeln krävdes seger, vilket inte var möjligt efter den tidiga avåkningen i parabolicakurvan.

Maldonado vann mästerskapet

Uppe i täten knappade Jêrome D'Ambrosio och Sam Bird in på ledande Christian Vietoris. På de två sista varven gjorde Bird allt han kunde för att komma om, men han hade inte riktigt möjligheten att passera D'Ambrosio. Vietoris vann loppet före D'Ambrosio och Bird. Marcus Ericsson blev elva.

När loppet var över stod det klart att Pastor Maldonado vunnit GP2-serien.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

GP2