Ward årets Topdriver

avJohanna Mörtberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Svenske rallytalangen
klar för Europafinal

Foto: Benjamin Aleksander Ward
Calle Ward är årets Topdriver och har chansen att vinna ett års anställning hos Fords VM-team M-sport.

Svenske rallytalangen Calle Ward har blivit svensk Topdriver 2010. Därmed får Ward chansen att åka till England och tävla om ett års anställning hos Fords VM-team, M-Sport.

Calle Ward och co-drivern Morten Erik Abrahamsen har tävlat i årets Topdriver-serie. Topdriver är en plantskola för framtida rallyförare och i år har man tävlat i en cup med sex deltävlingar. Förarna får utbildning och chansen att slåss om en plats i Europafinalen hos M-sport, Fords VM-team. Den som vinner Europafinalen får ett års anställning hos M-sport som bland annat testförare. En tidigare vinnare är Victor Henriksson som arbetat ett år hos Fordchefen Malcolm Wilson.

Ward till Europafinal

Nu var det alltså Calle Ward som hade chansen att kvalificera sig till Europafinalen, en så kallad shootout som genomförs i England där en grupp unga rallytalanger från olika länder tävlar mot varandra. Vid Rally Hedemarken i Norge kom Ward tvåa och därmed är Ward klar för Europafinalen.

– Att det inte räckte hela vägen till seger i helgens tävling gjorde inte så mycket när vi står som segrare i Topdriver och Ford Fiesta Trophy trots att det återstår en deltävling, säger Ward i ett pressmeddelande.

Topdriver arrangeras av Olsbergs MSE och i år har nio ekipage deltagit. Andréas Eriksson, vd på OMSE, har utvecklat den Ford Fiesta R2 som Ward tävlat med.

– Jag är nöjd med Wards utveckling, han har alltid haft farten. Den här säsongen har han bevisat att han även kan ta bilen i mål, det är ett stort steg i rätt riktning. Det ska bli intressant att se hur han lyckas på shootouten i England där jag tror att han kommer att vara en av toppkandidaterna till segern, säger Eriksson i ett pressmeddelande.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Rally