”Gömmer inte a-landslaget”

Lagrell: ”Var MTG:s sista möjlighet att göra så”

Svenska folket rasade mot att Viasat flyttade EM-kvalmatchen mellan Sverige och San Marino till nya kanalen TV10.

Svenska fotbollförbundet stämmer nu in i klagomålen och lovar förbättring när TV4 nu tar över rättigheterna.

– De kommer inte att gömma a-landslaget i någon mindre kanal, skriver ordförande Lars-Åke Lagrell i ett mejl till Sportbladet.

Kritiken har varit hård. Svenska folket och Svenska fotbollförbundet ville ha EM-kvalmatchen i någon av Viasats större kanaler, som TV3 eller TV6 som når ut till omkring 85 procent av svenska folket.

Istället placerades den i TV10, en nylanserad kanal som skulle nå ut till 70 procent av befolkningen om man lyckades lösa det med sin tv-operatör.

Sista som visas

I ett mejl till Sportbladet konstaterar Svenska fotbollförbundets Lars-Åke Lagrell att San Marino-matchen var den sista som MTG och Viasat kommer att visa.

– Till glädje för alla som inte har TV10, var det MTG:s sista möjlighet att göra så, skriver han.

Har inte gömt laget

TV4 tar nu över rättigheterna för landskamper i och med nästa år och har dessutom köpt bortamatchen mot Holland i oktober.

– Jag är säker på att Jan Scherman (vd för TV4-gruppen) och hans gäng inte gömmer a-landslaget i någon mindre kanal, garanterar Lagrell.

Viasat Sports sportchef Per Tellander tycker inte att de har gömt landslaget genom att flytta dem till TV10, snarare tvärtom.

– Vi har lagt mycket energi och pengar på att lansera den här kanalen och att det är en landskamp mellan Sverige och San Marino.

– Det har snarare varit otroligt mycket marknadsföring för landslaget. Vi har gett landslaget mycket exponering just för att vi sänder i en ny kanal, konstaterar Per Tellander.

TV–klipp från Sverige–San Marino

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.