Loeb i topp som väntat

avJohanna Mörtberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Fransmannen dominerade från första sträckan

Sébastien Loeb dominerade Rally Tyskland, men Dani Sordo gav honom en match, även om spanjoren inte kunde rubba den sexfaldige värödsmästaren.

Foto: Citroën
Sébastien Loeb låg som vanligt i topp i Rally Tyskland.

Det tyska VM-rallyt har som väntat gått i Citroëns tecken. Sébastien Loeb har legat i ledning sedan den första tävlingsdagen.

Lucka direkt

– Jag kunde inte ha önskat mig en bättre start. Jag kände mig hemma och beslöt att trycka på för att få en lucka. Förhållandena var inte alls lätta, även om det var torrt, var det mycket damm på vägarna, säger Loeb i ett pressmeddelande efter den första dagen.

Dani Sordo tycks ha hittat rätt med nye kartläsaren Diego Vallejo, ekipaget var tvåa och spanjoren har hållit sig i hasorna på Loeb under hela tävlingen. De båda Citroënförarna har kämpat intensivt under hela helgen, men under den andra tävlingsdagen kunde Loeb dryga ut försprånget.

Efter två dagar hade Loeb 50 sekunders ledning.

– Vi har fått en lucka som gör resten av rallyt lättare. Jag kunde inte köra för fullt hela tiden eftersom däcken inte skulle ha klarat det utan jag var tvungen att hitta en bra nivå i de här förhållandena, sade Loeb i ett pressmeddelande.

Sébastien Ogier som hade lite problem med att han fick motorstopp i ett par hårnålskurvor under den första dagen kunde successivt bygga upp farten. Efter den första dagen var han fyra, Jari-Matti Latvala hade smugit sig upp som trea. Men under den andra dagen kunde Ogier passera Latvala.

Kimi bland de tio främsta

Kimi Räikkönen körde också mycket bra och var uppe på sjätte plats som bäst. Men finländaren tappade lite och halkade ner till sjunde plats under söndagen. Han hade en hård sekundstrid med Matthew Wilson om sjätteplatsen, men britten lyckades hålla Räikkönen bakom sig, trots att finländaren vann den avslutande superspecialen.

För Fordförarna gick det trögt. Latvalas teamkamrat Mikko Hirvonen fick problem på SS13. Transmissionen gick sönder och Hirvonen och hans kartläsare lyckades inte ta sig i mål på sträckan utan fick bryta tävlingen. Därmed har Hirvonen i princip tappat alla chanser att vinna VM-titeln.

Det blev slutligen Sébastien Loeb som vann rallyt före Dani Sordo och Sébastien Ogier.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Rally