Komikern slog till – vid pokerbordet

SPORTBLADET

Marcus Palm i pengarna i Tallinn

189 spelare dök upp till Nordicbets Superweekend i Tallinn i helgen.

En av dem var komikern Marcus Palm, som placerade sig och kammade hem motsvarande 4 600 kronor i prispengar.

– Jag var ju där för att vinna, men det var trevligt ändå, säger han.

Foto: Marcus Palm

För den breda kretsen är Marcus Palm mest känd som komiker, men han har spelat poker seriöst i flera år. Det var alltså ingen gröngöling som ställde upp i Superweekend Main Event i Tallinn.

– Nej, jag har spelat snudd på heltid, vid sidan av att vara komiker, de senaste fem åren. Fast jag har slutat med cashgames, jag orkar inte med svängningarna. Nu spelar jag nästan bara turneringar, säger han.

Körde Sit n' Go

Av det skälet var han en av de 189 spelarna som deltog i turneringen i estniska Tallinn. Och det gick åtminstone hyfsat. Marcus slutade på plats 21 och kammade hem 505 euro eller 4600 kronor.

– Jag var ju där för att vinna, men det var trevligt ändå. Sen vann jag ytterligare 3 000 estniska kroon (1 750 kronor) när vi körde Sit n' Go efteråt.

– Men det hände en ganska udda grej under huvudturneringen. 24 spelare fick pengar och när vi var 26 kvar var vi fyra stycken som hade små staplar. En snubbe med glasögon kille gick runt bland borden och flämtade nervöst och kollade in vem som var shortast och var mörkarna var på bordet... Så säger turneringsledaren plötsligt att vi är i pengarna och alla klappade händerna och tjoade.

"Kan man göra så"

– En minut senare kommer nytt meddelande – “sorry” och vi var inte alls i pengarna, haha! Men då hade någon redan slängt in korten och åkt ut. Just det var lite konstigt. Kan man göra så?

– Men i övrigt var det välarrangerat. Pengar är ju alltid Pengar. Flyget dit blev ju inställt men vip-managern Jens Jadbäck (som även bloggar för Sportbladet Poker) löste färja för samtliga Nordicbet-spelare och det var knappt att det märktes att det var problem. Han är utan konkurrens bäst i Sverige på det han gör.

Vad gör du för pengarna?

– Inget särskilt, de går in i rullen. Det var ju inga jättesummor som sagt. På't igen bara!

ARTIKELN HANDLAR OM

Poker