”Har suttit upp i dag”

SPORTBLADET

Nils Ekman på bättringsvägen efter stroken

Omtumlad och omskakad.

Men Nils Ekman mår bättre efter den stroke som han drabbades av i måndags morse.

- Han har suttit upp i dag, säger Djurgårdens läkare Bengt Gustavsson.

Djurgårdens Nils Ekman vårdas just nu på Karolinska sjukhuset i Solna.

Det var i måndags som hockeyspelaren vaknade upp med kraftig huvudvärk och domningar i den vänstra halvan av kroppen. Dessutom stördes han av yrsel och balansstörningar.

Efter ambulansfärd till sjukhuset konstaterades att Ekman hade drabbats av en stroke, och det var ett chockat Djurgården som i går besegrade Södertälje med 2-1.

När - eller om - Ekman kan vara tillbaka på isen är oklart. I går rapporterades att han fortfarande led av domningar i ena kroppshalvan, samt att han hade problem med både synen och talet.

I dag kom däremot positiva besked.

– Jag har försökt att nå Nisse, men han har inte svarat. Men jag har pratat med kliniken, säger Djurgårdens klubbläkare Bengt Gustavsson.

- Och det besked jag fick är att han mår bättre. Det går åt rätt håll. I dag har han suttit upp och ätit, och han upplever också att dubbelseendet har minskat. Då minskar ju också illamåendet.

Hur mår han mentalt?

– Jag tror att man blir väldigt omtumlad av en sådan här sak. Han undrar vad det var som hände och "vad gör jag här?". Det är mycket förvirring och det tar nog tid att samla in alla fakta.