Hamilton skyller året på personliga problem

Foto: Lewis Hamilton tvingades bryta sedan han kolliderat med Mark Webber.
SPORTBLADET

Personliga problem.

Det är anledningen till att Lewis Hamilton inte vann VM i år.

– Målet är att reda ut allt nu så att jag är helt fri i huvudet nästa år och inte har någonting som stör mig, säger britten.

McLarens förare vann VM 2008 och var länge med i kampen om VM 2011, men samtidigt så hade han en del problem vid sidan av racingen. Redan i mars bröt han med sin pappa, som vari hans manager under i stort sett hela hans karriär och på banan vann han bara tre av 19 lopp.

”Saker har inte fungerat”

– I mitt privatliv har saker och ting inte fungerat så lugnt och bra som de har gjort tidigare och för att lyckas med det som jag håller på med så måste man få i hop alla bitarna i sin omgivning, säger Lewis Hamilton till BBC Radio One.

– Det går inte att bara komma till banan och köra, det handlar också om känslan inom dig, om ditt humör, om människorna runtomkring dig, som din familj och dina vänner och den tid som du har möjlighet att ge dem och relationerna med dem. När det inte fungerar så får du inte bitarna att passa in i pusslet och då är det svårt att få andra delar av livet att fungera. Jag tror att nyckeln är att få alla bitarna att passa in i pusslet.

Hade tung säsong

För Lewis Hamilton var 2010 en tung säsong, även om han fanns med i titelkampen till det sista racet var han 16 poäng bakom mästaren Sebastian Vettel.

– Det var länge sedan jag missade pallen i ett mästerskap. Jag är inte speciellt stolt över att vara fyra, säger Lewis Hamilton.

Men även om brittisk media påstått att han har haft kärleksbekymmer så verkar det inte verkar det inte som han har haft några problem med sin flickvän, Nicole Scherzinger sångerska i bandet Pussycat Dolls. Han hänvisar till henne som ”my girl” under intervjun.

Vill utmana 2011

Hans målsättning nu är att vara tillbaka på banan igen till 2011.

– Målet är att reda ut allt nu så att jag är helt fri i huvudet nästa år och inte har någonting som stör mig, säger han och jämför sig själv med golfspelare Tiger Woods, som efter den omdiskuterade skilsmässan i från Elin Nordegren inte vunnit en enda tävling.

– Han har haft många saker som har påverkat honom under det gångna året, men han spelar fortfarande, han går runt på par och på birdie. För honom var det ett dåligt åt, men för andra människor, jag spelar golf och jag blir glad över ett par, så är han fantastisk när spelet fungerar.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Formel 1