P-G: ”Tvåa får jag allt vara nöjd med”

avJohanna Mörtberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Dubbelt svenskt på pallen – P-G Andersson tvåa och Patrik Sandell trea

1 av 2 | Foto: Backmans Foto
P-G Andersson satsar vidare.

P-G Andersson kom till Finland med målsättningen att vinna. Men det räckte inte ända fram.

– Hänninen har kört ruskigt fort, men det hade varit kul att ha lite mer power och kunnat ge honom mer motstånd, säger Andersson i ett pressmeddelande.

Det blev en något trög helg för P-G Andersson i de finländska skogarna.

– Bilen har saknat effekt jämfört med de andra Skodabilarna. Vi har helt enkelt inte haft samma uppdatering, vilket har varit synd. Vi har verkligen försökt och under fredagen körde vi allt vad bilen höll, men hängde inte med, säger P-G Andersson i ett pressmeddelande.

Servon lade av

Under lördagen låg ekipaget och bevakade positionerna, när Martin Rantanen bröt avancerade P-G Andersson upp till andraplats. Rantanen körde av och skadade fjädringen när han körde på en sten.

– Men det blev tufft på slutet eftersom servostyrningen la av på näst sista sträckan. Vi tappade rätt mycket tid men hade tack och lov en bra marginal ner till Sandell, säger Andersson.

Åt Juho Hänninen som fått wild card till tävlingen var inget att göra. Han dominerade klassen. Det kunde trean Patrik Sandell bara konstatera.

– Vi har haft ett jättebra rally. Vi har gjort precis vad vi kunnat hela helgen och haft en jädra fajt med P-G på varenda sträcka. Hänninen var det inget att göra åt den här gången, han var i en klass för sig, säger Sandell i ett pressmeddelande.

Trasiga bromsar

För Sandell och kartläsaren Emil Axelsson är chansen på silvret i klassen nu borta. På fredagen körde de sönder en bromsslang och fick köra de tre sista sträckorna utan ordentliga bromsar.

– Vi försökte ta igen det och laddade på fullt under lördagsförmiddagen. Det blev några sträcksegrar och vi närbade oss en bit, men avståndet var för stort för att vi skulle kunna utmana på allvar, säger Patrik Sandell.

Det blev en tredjeplats för Sandell och Axelsson. Totalt ligger de fortfarande femma, medan P-G Andersson är tvåa i SWRC-tabellen.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Rally