”Jag är starkare”

SPORTBLADET

Jaroslaw Hampel leder VM efter första GP-triumfen

Foto: Jaroslaw Hampel (mitten) fick äntligen vinna en GP-tävling i speedway. Tomasz Gollob (till vänster) blev tvåa och Chris Harris (till höger) blev trea.

Efter sin första GP-seger på Parken i Köpenhamn har polske speedwayföraren Jaroslaw Hampel nu seglat upp i VM-ledning.

Trea i tabellen är hans landsman Tomasz Gollob och nu anar den polska speedwaypubliken chansen att äntligen få se en världsmästare.

– Jag vet att jag kan nå första plats. Jag är starkare, säger Hampel till speedwaygp.com.

Foto: Jaroslaw Hampel vann sitt första GP på Parken i Köpenhamn.

Det är länge sedan polen hade en världsmästare i speedway, senast det begav sig var 1973 då Jerzy Szczakiel tog hand om titeln. Han är också den ende polske förare som vunnit VM. Men nu finns det två förare som vill ändra på det. Tidigare har storfavoriten och nationalidolen Tomasz Gollob nämnts som det stora hoppet, men efter att ha tagit sin första GP-seger har nu också Jaroslaw Hampel seglat upp som en vinnarkandidat.

– Jag har förberett mig mycket noga och allt fungerar väldigt bra just nu, säger Hampel till webbplatsen speedwaygp.com.

Uppmärksam på banan

Underlaget på Parken var lurigt och det blev en tuff match för förarna att behärska materialet.

– Jag var ute på banan för att se vad som hände hela tiden. Jag behövde ändra på inställningarna för att behålla farten i mina cyklar, men mina mekaniker och jag gjorde ett bra arbete tillsammans, säger Hampel.

Efter triumfen i Köpenhamn leder Jaroslaw Hampel VM. Han är fem poäng före Kenneth Bjerre som i sin tur har en poäng till godo på Hampels landsman Gollob. Med två polacker på medaljplats har den polska speedwaypubliken börjat ana möjligheten till ett VM-guld och Hampel vill förstås inte göra dem besvikna.

– Jag och Tomasz ska göra vårt bästa för att vi ska få till ännu ett bra resultat i Torun. Det kommer inte att bli lätt, men vi ska försöka, säger Jaroslaw Hampel som ser fram emot nästa GP-tävling som går på hemmaplan i Polen den 19 juni.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Speedway