Nu är Sverige riktigt illa ute

Av: Patrik Brenning, Johan Linderstam

Publicerad:
Uppdaterad:

Andra raka förlusten mot Polen

Foto: tv4

Sverige var med i matchen mot Polen till ställningen 22-22.

Då ryckte polackerna, vann med 27-24 och krossade samtidigt med största sannolikhet Sveriges medaljchans.

Sverige måste nu slå Tyskland för att överhuvudtaget avancera från det första gruppspelet och väl i nästa grupp ser det redan hopplöst ut.

Sverige mot Polen kunde nästan lika gärna skrivits Sverige mot Slawomir Szmal.

Polackernas målvakt var nämligen helt sensationell och stod för över 20 räddningar i matchen – flera högklassiga – och hade en nästan 50-procentig räddningsprocent.

Samtidigt var Sverige fantastiösa i uppbyggnaden av anfallsspelet, missade flera helt klara frilägen och förlorade till slut med 23-27.

– Det är lite för dåligt. Vi måste vara mer skärpta i avsluten och utnyttja chanserna bättre på den här nivån, säger förbundskapten Ola Lindgren till TV4.

– Vi försvarar oss bra, men det är i anfallsspelet vi inte räcker till.

Måste slå Tyskland

Och efter den inledande förlusten mot Slovenien kan Sveriges EM-äventyr vara över redan efter det första gruppspelet.

Sverige är nu piskade att slå Tyskland, som spelade oavgjort mot Slovenien, för att gå vidare till nästa gruppspelsomgång. Men även om det blir seger där är läget näst intill hopplöst.

Får med oss noll poäng

De lag som går vidare tar nämligen med sig poängen från de tidigare omgångarna mot de lag från gruppen som också går vidare till det andra gruppspelet. Det innebär att Sverige går in med noll poäng till den nya gruppen eftersom vi inte får ta med oss de eventuella poäng vi tar mot Tyskland eftersom de i så fall inte går vidare.

I det andra gruppspelet väntar med största sannolikhet både Frankrike och Spanien. Dessutom finns också Slovenien och Polen där, med sitt försprång till Sverige intakt.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN