”En riktig skithelg”

avJohanna Mörtberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Patrik Sandell körde sönder både styrstag och växellåda

Foto: redbullrally.com
Patrik Sandell körde sönder både styrstag och växellåda i Jordanien.

Rallyt i Jordanien blev inte alls som Patrik Sandell tänkt sig. I stället för toppresultat blev det en femteplats sedan Sandell kört sönder ett styrstag och växellådan.

– Det var en riktig skithelg, men det här är sånt som kan hända vem som helst, säger han till Sportbladet.

Jämfört med 2008 då Sandell senast tävlade i Jordanien tyckte han att sträckorna var mycket värre i år.

– Det var som dag och natt, 2008 var det gudomligt fina vägar. Nu var sträckorna mycket styggare för WRC-bilarna hade ju rivit upp den botten som fanns, förklarar han.

Slog av styrstag

Det var just vassa stenar som kommit fram sedan de främsta förarna passerat som ställde till det för Patrik Sandell. Den första tävlingsdagen slog ekipaget i en sten och slog av ena styrstaget så ett av hjulen pekade åt helt galet håll.

– Då var jag jättebesviken, för jag hade hoppats på ett bra resultat, säger Sandell.

Men när den första dagen var över var Sandell inte ensam om att ha brutit, det hade ytterligare sex ekipage gjort, däribland P-G Andersson. Men båda svenskbilarna startade om för att försöka plocka så många poäng som möjligt.

Spräckte växellådan

För Sandell fortsatte dock problemen.

– Det kändes bra, vi var med i början, men sedan kom vi i 160-170 kilometer i timmen över ett krön och där låg det en sten mitt i vägen. Det bara small till under bilen och vi spräckte växellådan. Då var jag riktigt less och ville helst bara flyga hem, säger han.

Men Sandell och co-drivern Emil Axelsson bet ihop, startade om på nytt på lördagen och siktade bara på att ta sig i mål.

– Vi höjde bilen så mycket det gick för att inte slå sönder något och sedan tog vi det lugnt. Det räckte till en femteplats och jag är jättenöjd. Det är klart att jag hade velat ha mer poäng, men det här var ren otur och det kudne ha hänt vem som helst. Nu gäller det bara att inte bryta ner sig själv för det här utan titta framåt och komma igen på Nya Zeeland, säger Patrik Sandell.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Rally