Saik-basens råd: ”Gå till Gais”

Publicerad:
Uppdaterad:

Magnus Muhren på väg bort från Sandviken efter 17 säsonger: ”Helt sjukt – det gör mig ledsen och irriterad”

Magnus Muhrén har med största sannolikhet spelat sin sista match för Sandviken.

Arne Anderstedt, klubbens värvarbas, föreslår att 35-åringen skriver på för Gais.

– Det gör mig ledsen och irriterad, säger mittfältsstjärnan till Sportbladet.

Magnus Muhrén.
Foto: BILDBYRÅN
Magnus Muhrén.

I en intervju med Gävle Nyhetsbyrå uttalar sig Arne Anderstedt på ett sätt som inte kan misstolkas.

Skilsmässan mellan Magnus Muhrén och Sandviken är definitiv.

– Om jag får ge ett råd tycker jag att Magnus ska gå till Gais. Där blir han en legend, säger Anderstedt till Gävle Nyhetsbyrå

”Kung i Göteborg”

Värvarchefen fortsätter:

– Han sa ju upp sitt kontrakt med oss i vintras och då trodde jag att han själv var inne på att göra något annat. Han sa till mig då att han tänkte gå till Gais. Och om jag får ge ett råd tycker jag att han ska göra det och hjälpa klubben upp i elitserien. Då skulle han bli kung i Göteborg ett par år. Jag ser klara paralleller med när Stefan Åsbrink gick till Hammarby. Han fick en nytändning i en helt ny situation.

Magnus Muhrén blev, som han uttrycker det, både ledsen och irriterad när han läste artikeln.

– Ja, jag blev inte glad. Han tycker att jag behöver en nytändning och ska flytta till Gais, där jag skulle bli en legend. Räcker det inte med 700 mål och 400 assist för att bli ihågkommen i den här föreningen? Det känns helt sjukt. Jag har aldrig varit mer motiverad. Jag känner mig fräsch i kroppen och gjorde kanske min bästa säsong någonsin, säger Magnus Muhrén till Sportbladet.

”Inte hört ett ljud”

Mittfältsgeniet tror inte att det blir någon 18:e säsong i Sandviken.

– Jag kan inte tolka signalerna på något annat sätt. Som det är nu har jag inget att ta ställning till. Det är konstigt att de inte pratar med mig, även om det var jag som sa upp kontraktet. Jag har inte hört ett ljud efter säsongen.

Allt talar för att Saik ersätter Magnus Muhrén med Misja Svesjnikov, som enligt uppgift till Sportbladet redan har skrivit på för klubben.

Muhrén behöver dock inte bli klubblös. Gais, Villa-Lidköping och Bollnäs är några av klubbarna som är intresserade av 35-åringens tjänster.

– Jag håller på och samlar intryck. Det enda som verkar vara säkert är att jag inte kommer att spela här. Det kommer att ta lång tid innan jag bestämmer mig. April ut, skulle jag tro. Att lämna Sandviken efter 17 år är ett stort och tungt beslut att ta. Att bara komma över det och se sig i en annan tröja kommer att ta tid. Eventuellt blir det en flytt med en hel familj. Det är inget beslut man tar på en kafferast. Vi har två barn och ett tredje på gång i juni, säger Magnus Muhrén.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN