Rakade huvudena efter historisk seger

SPORTBLADET

Hjälten: "Det bästa ögonblicket i mitt liv

Frankrike var på väg mot sin tionde Davis cup-seger – i stället blev det Serbiens första.

Man vände 1–2-underläget till seger med 3–2 och firade – med att raka av sina huvuden.

– Det här är det bästa ögonblicket i min karriär och troligtvis också för mitt land, säger stjärnan Novak Djokovic till AP.

Det såg ut som att Frankrike skulle få sin tionde Davis Cup-titel, tillika den första sedan 2001. Man hade ledningen med 2–1 inför dagens singlar.

Men Novak Djokovic och Viktor Troicki ville annat.

Djokovic vann sin singelmatch mot Gael Monflis och kvitterade till 2–2, sedan visste jublet inga gränser när Viktor Troicki slog in matchbollen mot Michael Llodra till 3–0 (6–2, 6–2, 6–3)

Rakade av sina huvuden

– Det här är helt otroligt. Jag vet inte hur jag ska reagera, vad jag ska göra. Det här är det bästa ögonblicket i mitt liv, säger Troicki.

Laget firade sedan med att fullfölja ett löfte man gett tidigare – att raka av sina huvuden om man skulle vinna turneringen. Detta mitt ute på banan.

– Det här är som att vinna VM för oss. Det här är den största segern i min karriär och troligtvis för hela landet, säger Novak Djokovic.

Mycket press

Serbien tog sig till finalen genom att besegra USA, Kroatien och Tjeckien. Finalen blev sedan också dramatisk och spelarna medger utan omsvep att det var mycket press inblandat.

– Det var helt otroligt i dag, säger Djokovic. Jag spelade nog en av mina bästa matcher jag har spelat i år, men det har varit väldigt mycket press och förväntningar.

– Mina spelare visade att de är det mentalt starkaste laget i världen. Vi visade att vi är nummer ett, säger Serbiens kapten Bogdan Obradovic.

Och hjälten själv – ja, han var nog gladast av alla.

– Jag är i chock. Efter sista bollen kunde jag inte förstå vad som hänt, jag tror det kommer dröja fem dagar innan jag kommer känna det här och få den riktiga segerkänslan på riktigt, säger Viktor Troicki till Sky Sports.

ARTIKELN HANDLAR OM

Tennis