Oberörd LeBron briljerade i återkomsten till Cleveland

SPORTBLADET

Hånad av fansen – svarade med att göra 38 poäng

1 av 15

Utbuad, utvisslad och hånad.

LeBron James fick som väntat utstå Clevelandfansens vrede i natt.

Men psykningarna hade noll effekt. James dominerade sin vana trogen och bidrog starkt till att gästande Miami Heat vann med 118-90.

– Jag kan den här planen. Jag har skjutit så många skott här, säger James.

Foto: Briljerade i hånad återkomst.

För första gången sedan klubbytet till Miami Heat, återvände superstjärnan LeBron James i natt till förra hemstaden Cleveland. För Cavaliers fans var det en efterlängtad återkomst. Äntligen fick de chansen att rikta all sin ilska och vrede direkt mot James.

Men James brydde sig inte om det. Han svarade med trashtalk mot de gamla lagkamraterna.

– För mig var det bara kul. Det var kul att ha en möjlighet att göra det mot dem, säger James om de lätt hånfulla kommentarerna.

Kallad för ”Queen James”

Stjärnan valde ju i somras - under minst sagt uppmärksammade former att lämna sin gamla klubb för Miami. Ett beslut som fansen i Cleveland fortfarande inte kunnat acceptera. Det märktes på läktarna i "The Q" i går kväll. James buades ut av de 20 000 åskådarna varje gång han hade bollen. Han fick utstå flera nedsättande ramsor och överallt på läktarna fanns plakat med budskap som "Betrayed" eller "Queen James".

Trots det inledde James matchen väldigt starkt. Han fick tidigt igång sitt skytte och bjöd på ett par läckra genombrott. Tredje perioden blev annars stjärnans bästa i matchen. Med 24 poäng sänkte han definitivt sin gamla klubb och efter 38 poäng totalt kunde han till och med kosta på sig att vila i den fjärde och sista perioden.

”Vi stoppade dem”

Och han är rejält nöjd med insatsen och att vara tillbaka:

– Jag kan den här planen. Jag har skjutit så många skott här.

– Vi ville bara vara aggressiva, försökte att få dem i gungning. Jag vet att de försökte få ett ryck i tredje perioden, men vi lyckades stoppa stoppa dem och sätta några bollar.

ARTIKELN HANDLAR OM

Basket