NFL

NFL 2018 – datum, tv-tider och spelschema

Så spelas matcherna i NFL

Av: 

Magnus Herbertsson

SPORTBLADET

NFL-säsongen 2018/2019 startar den 7 september och avslutas den 3 februari med Superbowl i Atlanta.

Här är tv-tider, spelschema, och allt annat du behöver veta inför.

NFL 2018 – tv-tider

MTG Sport har rättigheterna att sända NFL i Sverige. Det görs ett urval av matcher som sänds på TV3 Sport och i Viaplay. På söndagarna är det en NFL-studio och de tidiga matcherna sänds med svenska kommentatorer. Övriga matcher sänds med amerikanska kommentatorer. Man kan även se NFL:s egen RedZone under söndagarna med highlights från samtliga matcher i Viaplay.

NFL 2018 – spelschema och tider

Wild card-matcher:

Lördag 5 januari 2019:

22.35: Houston Texans–Indianapolis Colts
02.15: Dallas Cowboys–Seattle Seahawks

Söndag 6 januari 2019:

19.05: Baltimore Ravens–Los Angeles Chargers.
22.40: Chicago Bears–Philadelphia Eagles

Division-finaler:

Lördag 12 januari 2019

22.35; Kansas City Chiefs–AFC lag 4/5/6
02.15: Los Angeles Rams– NFC lag 3/4/5

Söndag 13 januari 2019:

19.05: New England Patriots–AFC lag 3/4/5
22.40: New Orlenas Saints–NFC lag 4/5/6.

Conference-finaler:

Söndag 20 januari 2019:

21.05: NFC-final
00.40: AFC-final.

Superbowl

Superbowl LIII (53), spelas den 3 februari 2019 på Mercedes-Benz Stadium i Atlanta.

Blir Green Bay Packers ett av lagen i årets Superbowl?

NFL 2018 – regeländringar

Användande av hjälm

En ny regel som kortfattat säger att man inte får sänka huvudet mot en motståndare när man ska tackla. Det gäller samtliga spelare på alla delar av planen och kan resultera i allt från utvisning till förlorade yards. Se en mer utförlig instruktion här.

Avsparksregeln

Reglerar var spelare får befinna sig på planen när avspark sker. Bland annats måste laget som gör avspark ha fem spelare på varje sida om bollen. Mottagande lag måste också ha åtta spelare i en 15 yards-zon och bara tre spelare utanför den. Så kallade ”wedge blocks” där spelare grupperar sig framför bollförande spelare förbjuds över hela planen. Mer utförligt om regeln går att läsa här. Reglen ska utvärderas under försäsongen.

Regel för mottagning

Har gjorts om för att förenkla tolkningen. Spelaren måste: 1) Ha kontroll på bollen. 2) Ha båda fötterna eller annan kroppsdel i marken. 3) Göra en rörelse med bollen (som exempelvis ett tredje steg.). Spelaren behöver inte längre ha kontroll på bollen när han landar på marken, men precis som tidigare får bollen inte röra marken för att det ska räknas som en mottagning.

Mer utförligt om denna och andra regeländringar går att läsa här.

NFL 2018 – favoriter

New England Patriots

Patriots har varit en av favoriterna sedan Tom Brady klev in som quarterback och Bill Belichick som coach. Det har blivit fem titlar sedan 2000 och Patriots har vunnit sin division nio år i rad. Och även om man kanske inte har det mest talangfulla laget i ligan så får man det alltid att fungera på något sätt. Brady har ligans bästa tight end i Rob Gronkowski till handa och en uppsjö av olika running backs. Räkna med att de går långt – som vanligt.

Philadelphia Eagles

Eagles kanske inte är samma underdog som ifjol, men kan fortfarande ha kapacitet att slåss om ett nytt Superbowl. Titelförsvararna hoppas få sin ordinarie quarterback Carson Wentz tillbaka efter skadan som höll honom borta från slutspurten ifjol. Till premiären är det dock förra årets succé-reserv Nick Foles som kommer att spela. Eagles har också förstärkt med wide recievers Mike Wallace från Baltimore och Markus Wheaton från Pittsburgh samt Michael Bennett från Seattle till försvarslinjen.

Green Bay Packers

Som alltid ett av lagen det snackas om inför säsongen. Populära Packers har i Aaron Rodgers en quarterback i nivå med Tom Brady. Fjolåret blev spolierat av skada, men Rodgers ska vara hel nu. Behöver som vanligt också få ordning på springspelet för att hota om en mästertitel. I år är det Jamaal Williams, Ty Montgomery och Aaron Jones som fansen hoppas på.

LA Rams

Laget som det kanske snackas mest om inför säsongen är Rams. I fjol med ett sylvasst försvar med Aaron Donald i spetsen och nu förstärkta med veteraner som Brandin Cooks, Marcus Peters, Aqib Talib och Ndamukong Suh. Kan bli en svår nöt att knäcka för vilket lag som helst.

Bubblare:
Pittsburgh Steelers – kan bli sista året med trion, Ben, Bell och Brown.
Atlanta Falcons – kan studsa tillbaka efter ett mellanår.
Minnesota Vikings – har ramstarkt försvar. Men lyfter Kirk Cousins?
New Orleans Saints – har förra årets bästa rookie i Kamara. Spännande.

ANNONS

Hammarby möter Häcken i Allsvenskan på söndag! Missa inte veckans dramatik på Stryktipset.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Stryktipset

Publisert:

LÄS VIDARE

NFL-slutspel 2018 – allt du behöver veta

ÄMNEN I ARTIKELN

NFL

Superbowl

Tom Brady