Kalla: ”Hoppas hjälpa med sorgearbetet”

avErik Karlsson

Publicerad:

Charlotte Kalla är på plats för rullskidtävlingarna på Blinkfestivalen i Norge för andra året i rad.

Men festligheterna överskuggas av Vibeke Skofteruds tragiska dödsolycka.

– Jag hoppas jag kan hjälpa det norska laget med sorgearbetet, säger Charlotte Kalla till Aftenposten.

Längdskidåkarna är mitt inne i tuffaste träningsperioden in mot säsongen. Men flera av dem väljer också att tävla en hel del på rullskidor.

I Norge avgörs i helgen Blinkfestivalen med flera rullskidlopp. Bland annat Lysebotn Opp som är ett backlopp där Charlotte Kalla är regerande segrare på damsidan. I år är hon tillbaka på tävlingarna, men hela arrangemanget bär sorgens prägel efter att norska OS- och VM-guldmedaljören Vibeke Skofterud dödskraschat på sin vattenskoter.

Charlotte Kalla har tidigare uttryckt sin sorg och sänt kondoleanser via ett uttalande i Sportbladet. Men för Aftenposten berättar hon att hon gärna stöttar de norska kollegorna i sitt sorgearbete på plats i Norge.

– I sådan här sammanhang har vi en väldigt bra sammanhållning i skidvärlden där vi stöttar varandra. Jag hoppas jag kan hjälpa dem i sorgearbetet, säger hon.

Foto: NTB SCANPIX TT NYHETSBYRÅN

”Då kan jag sluta”

I intervju blickar 31-åringen också framåt. Hon pratar om att fokus är VM i Seefeld i februari men att hon absolut inte satt några gränser för hur länge hon kan tänka sig att fortsätta.

– Jag upplever ingen åldersstress, men jag får redan frågor om hur länge jag tänker hålla på. Och de kommer nog fortsätta till den dagen jag lägger av.

Men Kalla har inget slutdatum i bakhuvudet.

– Det känns som att huvudet är med fortfarande, det är absolut viktigast. Har jag inte motivationen så kan jag lika gärna bara sluta, säger hon.

GRATIS! Ladda ner Sportbladets app i iPhone & Android.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM