Han vill trotsa reglerna om lättklädda kvinnor

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: AP

SPORTBLADET

Formel-1 har slopat traditionen av lättklädda kvinnor på körbanan.

Nu vill Dimitrij Kozak, före detta vice premiärminister i Ryssland, trotsa reglerna när tävlingarna kommer till Sotji i september.

– Vi har världens vackraste kvinnor, säger han.

Sedan det amerikanska bolaget Liberty Media köpte upp F1-serien har det uttalande målet varit att öka antalet kvinnor till sporten.

Inför den pågående säsongen valde därför formel 1 att slopa traditionen av så kallade ”grid-girls”, lättklädda kvinnor som synts på körbanan och bland annat visat upp startnummer under loppen.

F1:s marknadschef, Sean Bratches, meddelade att ”grid girls” inte stämmer överns med företagets värderingar och sociala normer i den moderna världen.

”Vill återställa traditionen”

Vettigt, kan tyckas, men den ryske politikern Dimitrij Kozak – så sent som i maj Rysslands vice premiärminister – tänker annorlunda.

Han tänker trotsa reglerna och använda lättklädda kvinnor när formel 1-tävlingarna kommer till Sotji den 28-30 september.

– Vi vill ha "grid girls" i F1-loppet i Sotji. Vi för diskussioner med de internationella arrangörerna, säger Kozak till ryska nyhetsbyrån Tass.

Till rysk media har han tidigare också kommenterat sin vilja att återinföra traditionen.

– Jag hoppas kunna komma överens med ledningen för F1-serien så att vi kunde återställa traditionen. Vi har världens vackraste kvinnor.

GRATIS! Ladda ner Sportbladets app i iPhone & Android.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN