Saubers mål: Plats fyra i VM

avAnna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Sutton Images
Sauber vill vara fyra i VM i F1 2019

I Ungern fick Marcus Ericsson en ny motor.
Nu ska det ge resultat.
– Den här banan bör passa oss.

I morgon startar F1-säsongen om i Belgien på den klassiska banan Spa-Francorchamps. Det handlar om ett varv som är mer än sju kilometer långt och där en stark motor kan ge enorma fördelar. I det sista loppet före sommaruppehållet fick Sauber Alfa Romeo en ny motor från Ferrari, men på den typen av bana gjorde den ingen större skillnad.
I Belgien väntar helt andra förutsättningar och till helgens lopp ska förändringen märkas. Enligt flera experter har Ferraris motor om 980 hästkrafter - flest i hela fältet.
– Vi har möjligheten att bygga vidare på den fina första halvan av säsongen och den här banan bör passa oss, säger Marcus Ericsson.

Sauber vill vara fyra i VM i F1 2019

Farten och kvalen kommer att vara enormt viktiga för Sauber som nu ligger tio poäng bakom Toro Rosso i kampen om plats åtta i konstruktörsmästerkapet. Där handlar varje placering om många viktiga miljoner i satsningen till nästa säsong och Sauber har redan nu bestämt sig för att fokusera på 2019.
Då satsar teamet på att vara fyra i mästerskapet.
– Det är vår ambition, säger Saubers styrelseledamot Pascal Picci till motorsport.com.
– Den som inte drömmer når sällan någon framgång.
Sauber inledde ett samarbete med Alfa Romeo inför årets säsong, därför har stallet även har intensifierat kontakten med Ferrari vilket har lett till att det har tagit ett stort kliv framåt i resultatlistan.

Framgångar i F1 2019

Efter tolv lopp 2018 har stallet tagit 18 poäng. I fjol tog teamet fem poäng under hela säsongen.
Det betyder att det har lämnat bottenplaceringen i märkes-VM, men har fortfarande en bit upp till Haas - som också har ett tätt samarbete med Ferrari. Det amerikanska stallet är nu femma i märkes-VM - en placering som Picci vill att Saber ska vara med och slåss om nästa säsong.
– VI är fast beslutna om att nå framgång och vi kommer att göra allt för att lyckas.
Han påpekar att teamet hade stora ekonomiska problem förra året och att då inte ens klarade av att uppdatera sin bil. Nu är Alfa Romeo Sauber i ett helt annat ekonomiskt läge.

– Detta är den första bilen som vi har kunnat producera, konceptet har varit fantastiskt och nu har vi dessutom en motor som är betydligt bättre än tidigare, säger han och syftar på att Sauber förra året körde med Ferraris motor från 2016.
– Haas har gjort ett bättre jobb, om vi ser till resultaten, men vi jobbar hårt för att ta oss tid. Ni kommer att se att vi förbättrar oss regelbundet, hela tiden.

Vilka förare som kör F1 för Sauber 2019 är inte klart, men Marcus Ericsson hoppas på att han får fortsatta i VM även nästa år.

Läs F1-bloggen med det senaste snacket inför Belgien GP

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM