Nytt vinstrekord – vann 258 miljoner

Knappt 258 miljoner kronor – så mycket pengar vann en lycklig svensk på Eurojackpot på fredagen.

Vinstsumman är den högsta någonsin i Sverige.

– Det här är helt sjukt, säger Pierre Jonsson, vinnarambassadör på Svenska Spel.

2013 vann en man i 50-årsåldern från Norrköping drygt 237 miljoner kronor på Drömvinsten – Sveriges dittills högsta vinstutdelning någonsin.

Men nu är rekordet slaget.

Efter att ha fått till en riktig fullträff på det europeiska lotterispelet Eurojackpot, med en rad med samtliga 5+2 rätt, har nu en okänd svensk person kammat hem 257 985 846 kronor.

Något som innebär att jackpotten för första gången någonsin hamnade i Sverige.

– Äntligen var det Sveriges tur, som vi har väntat på den här jackpotten, säger Svenska Spels vinnarambassadör Pierre Jonsson i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Jag kan bara gratulera den eller de spelare som får ta del av den här historiska vinsten.

Har inte fått tag i vinnaren

För Pierre Jonsson återstår nu att höra av sig till den lycklige vinnaren som lämnade in vinstraden och från Svenska Spels håll erbjuda ekonomisk och juridisk rådgivning.

– När det gäller sådana här enorma summor brukar det förståeligt nog ta ett tag innan vinnarna landar i beskedet så det första samtalet brukar mest gå ut på att informera om vinsten och vikten att fortsätta andas, säger han.

Än så länge har Svenska Spel dock inte fått tag i vinnaren och hur mycket personen spelade för är än så länge okänt.

– Det gäller dock att jag får tag på vinnaren också, det brukar vara svårt i vanliga fall ibland och i semestertider är det lite extra utmanande så vi får se om rekordvinnaren svarar.

GRATIS! Ladda ner Sportbladets app i iPhone & Android.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN