Fosshaug drömmer om landslaget igen

SPORTBLADET

"VM vill väl egentligen alla spela"

Ett kraftigt regn gjorde isen på Kalix IP svårspelad inför 39-årige Per Fosshaugs comeback i bandyallsvenskan. Matchen höll ingen högre klass, men Saik vann med 5-3 och Fosshaug var nöjd. Nu drömmer han om en comeback även i landslaget.

– Om förfrågan kommer är det inte omöjligt att jag svarar ja. VM vill väl egentligen alla spelare spela, säger han.

Senast Fosshaug spelade en match var den fjärde semifinalen mot Edsbyn den 14 mars. Efter att ha lämnat Rocklundas is med ett grovt matchstraff väntade en rekordlång avstängning, nära nio månader lång. Nu är Fosshaug tillbaka.

– Mitt mål den här säsongen har först och främst varit att bara kunna vara med och spela. Men visst har jag krav på mig själv. Nu hoppas jag att Saik når så långt som möjligt i elitserien och slutspelet, säger Fosshaug.

Fosshaugs debut i Saiktröjan slutade med seger, men det var Kalix tog ledningen med 1-0 när Vesa Vuokila slog till efter tio minuters spel. En dryg kvart senare kvitterade Gustav Björkman - framspelad av Per Fosshaug, bandygeniets första poäng som Saikspelare.

I andra halvlek gav Patrik Nilsson och Stefan Andersson Sandviken ledningen med 3-1 innan Fosshaug hittade Gustav Björkman med en ny målgivande passning - 4-1. Matchen såg avgjord ut.

– Men sedan gick vi ner oss lite. Samtidigt körde Kalix bra - de har ett par riktigt duktiga spelare, säger Fosshaug.

Efter reduceringsmål av Magnus Johansson och Anders Englund hade Kalix i slutminuterna chansen att kvittera. Men det var Saik som gjorde det sista målet på Kalix IP. I den allra sista minuten avgjorde Henrik Hagberg genom att sätta dit 5-3.

– Vi vann, men gjorde väl inte mer än vad som krävdes. För mig personligen var det här var ingen riktig värdemätare. Isen var alldeles för svårspelad, säger Fosshaug.

I veckan som kommer nominerar förbundskaptenen Kenth Hultqvist den första 25-man starka VM-truppen. Och även om Fosshaugs primära mål är att lyckas i Saiktröjan finns tankarna på VM ändå där.

– Om man skulle spela riktigt bra i klubblaget så finns väl möjligheten att man lyckas ta det steget också. Om förfrågan kommer är det inte omöjligt att jag svarar ja. VM vill väl egentligen alla spelare spela, säger han.

Sportbladet

ARTIKELN HANDLAR OM

Bandy