Publikfester som ger "Bajen" pengaregn

SPORTBLADET

Seriesegern ekonomisk vinstlott

Foto: NYA FESTER PÅ ZINKEN David Karlsson – 34 mål hittills! – och hans Bajenpolare har säkrat seriesegern i norra allsvenskan, vilket betyder fler hemmamatcher i elitserien.

Hammarby är med en omgång kvar att spela redan klara som segrare av norrgruppen.

Segern innebär att Bajen i elitserien får möta såväl Edsbyn som Sandviken på hemmaplan – två publikfester som innebär många hundratusen kronor extra till klubbkassan.

Stockholmarna är att gratulera. Det kommer att vankas många fina matcher på Zinkensdamms IP de närmsta månaderna. Bland annat kommer Pelle Fosshaug och hans Saik på besök. I Elitserien möts som bekant lagen från norr- respektive södergruppen bara en gång inbördes medan det vändar dubbelmöten med lagen från den andra serien. Nu får Hammarby två "norrmatcher" hemma – de mot Sandviken och Edsbyn.

– Det är väldigt starkt av oss att vi kan ta hem den här serien i konkurrens med lag som Sandviken och Edsbyn, säger Hammarbytränaren Stefan Karlsson.

Bättre snitt än Obuhov

Bara 457 åskårade hade tagit sig till lugnet för att se söndagsmatchen mellan Falu BS och Hammarby.

– Jag förstår varför. Det var så jäkla dåligt väder när vi kom till Falun. Det snöade och blåste så in i bomben. Men vi hade tur ändå, precis före matchstart slutade det snöa, säger Karlsson.

Hammarbyledningen 3–0 i paus blev 5–0 innan slutsignalen gick. Stefan Karlsson var nöjd – det kunde en annan Karlsson också vara, skyttekungen David. Tre mål mot Falun innebär att 23-åringen nu totalt är uppe i 34 fullträffar på 13 matcher, ett snitt på 2,62 gjorda mål per match. När Sergei Obuhov 2001 slog alla tiders allsvenska målrekord med 63 fullträffar var hans snitt per match 2,52.

– Det betyder mycket för oss att ha en målskytt som David i laget. Det riktigt lyser om honom ute på isen. Han var bra förra året, har kunnat träna bra inför den här och har skaffat sig ett bra självförtroende. Många små plus har blivit till ett stort, säger Stefan Karlsson.

Sportbladet

ARTIKELN HANDLAR OM

Bandy