Edsbyns hjälte spelade med sprucket revben

SPORTBLADET

"Det handlar om att klara smärtan"

Foto: TROTSADE SMÄRTAN Joakim Hedqvist, 27, spelade derbyt mot sin gamla klubb Broberg med en spricka i revbenet. Men det hindrade inte Edsbynsanfallaren från att göra två mål.

En spricka i ett revben kunde inte stoppa Edsbyanfallaren Joakim Hedqvist, 27, från att spela hälsingederbyt mot Broberg.

Efter uppvärmningen gav han klartecken – tre minuter avslag satt första bollen i nät.

– Det handlar om att klara av smärtan och det gör jag, säger Hedqvist efter Edsbyns 7–3-seger.

Den revbensskada Joakim Hedqvist ådrog sig i en närkamp med BolticGötas Jesper Bryngelsson i fredags skulle stoppa honom från spel mot Broberg. Det trodde alla – utom Hedqvist.

– Det har gått framåt de sista dagarna, men det var först efter uppvärmningen som jag var säker på att jag skulle kunna spela, säger Hedqvist.

Wow, vilken pärla

Hans första mål i matchen, 1–0, var en riktig pärla. En hörnvariant ledde fram till att Hedqvist kunde slå bollen i öppet mål. Brobergsmålvakten Pasi Hiekkanen hann inte förstå vad som hände innan bollen låg i nät.

–Han tittade åt ett annat håll när jag sköt, säger Hedqvist.

Trots Edsbyns drömstart hängde Broberg med bra före paus. Efter handlade det mest om Edsbyn. Joakim Hedqvist avslutade målgörandet i matchen genom att sätta 7–3 med två minuter kvar att spela.

– Vi gör en helt okej insats, men toppen har vi inte nått ännu, säger Hedqvist.

– Förutom de mål vi gör har vi en hel del andra lägen. Vi känner oss starka över 90 minuter och gör precis som i flera matcher tidigare många mål mot slutet, det känns bra.

Svensson imponerade – igen

Hedqvist var inte den ende edsbyspelaren som gick in på isen med en skada. Mittfältaren Daniel Liw spelade med galler efter att ha brutit näsan mot Sandviken i söndags.

– Precis som jag gjorde skadade han sig när han jobbade hemåt, vi får sluta med det, skrattar Hedqvist.

Även Liw blev målskytt mot Broberg. Men det var varken han eller Hedqvist som var bäst på planen i Edsbyn Arena – det var landslagsmålvakten Anders Svensson.

– Kommer inte han med till VM är det något som är fel, säger Hedqvist.

Sportbladet

ARTIKELN HANDLAR OM

Bandy