Vänersborg mot slutspel

SPORTBLADET

Hörnskyttet bakom framgångarna

IFK Vänersborg vann seriefinalen mot Bollnäs med 4-2. Västgötalaget är obesegrat i Superallsvenskan och är redan så gott som klart för åttondelsfinal. En viktig orsak till framgångarna är hörnskyttet.

- Vi gör mål på 25-27 procent av våra hörnor, det är inte många lag som kan visa upp sådan statistik, säger IFK:s tränare Magnus Nordin.

Mot Bollnäs svarade Misja Pasjkin och Jonas Berner för varsitt hörnmål. Två fullträffar av veteranen Magnus Granberg gjorde att Bollnäs hängde med i matchen fram till 2-2. Men den sista kvarten avgjorde Vänersborg inför hemmapubliken på Isstadion. Viktor Weiselius satte 3-2 i den 77 minuten och precis före slutsignalen slog Misja Pasjkin in sitt andra mål för matchen.

- Det var en elitseriematch. Högt tempo, bra intensitet, tufft spel - en rolig bandymatch. Publiken måste haft kul, det hände saker hela tiden, säger Nordin.

Det vassa hörnskyttet är en orsak till att IFK nu ser ostoppbart ut i Superallsvenskan. En annan är segrarna i sig själva - Vänersborg har hamnat i en god cirkel.

- Spelarna tar sina roller fullt ut. Självklart ger det en del självförtroende att vi vunnit ett par matcher, säger Nordin.

Fakta:

Vänersborg-Bollnäs 4-2 (1-1)

Sportbladet

ARTIKELN HANDLAR OM

Bandy