Unga Vänersborg spelade bort BS

SPORTBLADET

1-0 till Falun, så var ställningen på Lugnet - före stormen, den som bestod av hungriga unga Vänersborgsspelare som en fart och flyt manövrerade bort hemmalaget och vann med 5-1.

- Jag tror att vi har elitseriens yngsta lag - det här är verkligen något bra att bygga på för framtiden, säger Mats Rönnkvist, 29 - veteran i IFK:s lag.

Tretton av 22 spelare i Vänersborgs är födda på 80-talet. Sex av dem 1986. Bortamatchen mot Falun såg på förhand riktigt svår ut. Men för IFK:s ungdomar innebar den inga större problem. Oscar Robertsson gjorde 1-0 till hemmalaget efter 10 minuter. Sedan var det roliga slut för BS.

- Vi spelar bra defensivt och tar tillvara på våra chanser. Det kändes stabilt hela tiden, säger Rönnkvist.

Rönnkvist kvitterade själv tio minuter före halvtid på en intränad hörnvariant och innan pausvilan hade Misja Paskikin (född 1980) och Henrik Eriksson (1980) slagit till. I början av andra halvlek utökade Alxabder Mayborn (1984) IFK:s ledning och med 25 minuter kvar fastställde Henrik Eriksson slutresultatet 5-1.

Vänersborg har inlett Superallsvenskan med tre raka segrar och toppar serien på nio poäng tillsammans med Bollnäs. På onsdag möts lagen i en tidig seriefinal.

- Vi siktar på att bli etta eller tvåa i serien, sedan får vi se hur långt det räcker. Jag tror inget lag kommer att välja oss i åttondelsfinal om de kan undvika det. De vet att vi är svårspelade, särskilt på vår hemmaplan, säger Rönnkvist.

ARTIKELN HANDLAR OM

Bandy