Publiksiffran bäst när Bollnäs vann medioker tillställning

SPORTBLADET

”Det går inte att begära mer i dag”

Bollnäs missade att ta en plats i elitserien. Men hemmapubliken verkar inte bry sig nämnvärt. 2136 åskådare - 500 fler än de som bevittnade den allsvenska hemmapremiären mot Hammarby - såg under fredagen Giffarna besegra Motala med 4-2 i en match som inte höll någon högre klass.

Försvarsspelet fungerade bra. Men framåt hade Bollnäs det förtvivlat svårt. Passningarna nådde sällan rätt adress och tempot var makligt.

- Många tycker att vi ska vinna en sån här match större, men det går inte att begära mer idag. Det var länge sen vi spelade hemma och det kändes att vi hade lite krav på oss. Vi hade lite grus i maskineriet men släpper ändå bara in två mål. Det märktes att det var ett tag sedan vi inte spelade en match under bra förhållanden, säger Bollnäs assisterande tränare Kjell Ljusberg.

Alatalo tvåmålsskytt?

Motalas Jarno Alatalo gjorde matchens första mål men Bollnäs ledde i paus med 2-0 efter två mål av Peter Stock, båda gångerna framspelad av Hans Åström. Joakim Hedberg utökade till 3-1 men Anders Gunnarssons 3-2-mål gjorde att matchen ändå levde in i slutminuterna.

?men Åström dödade matchen

Då slog gamle skyttekungen Hans Åström, som före matchen hyllades för att han passerat 400 mål i Bollnäströjan, en hörna i mål - två poäng till Bollnäs.

- Vi mötte ett revanschsuget Motala som spelade tillknäppt och visade att de ville ta sig i kragen efter fadäsen hemma mot Falun (1-6). Det höll i sitt spel bra och överraskade lite emellanåt. Med dagens bilder i huvudet känns det märkligt att de är där de är, säger Ljusberg.

Bollnäs seger gör att Bollnäs efter två omgångar ligger tvåa i Superallsvenskan tabell med sju poäng - full pott.

- Vi har bygga rätt mycket kraft i den start vi fått. Det tar några omgångar till innan serien delar sig i två skikt. Ligger man på rätt sida kan man börja spela med mer lugn då, säger Ljusberg.

Sportbladet ([email protected])

ARTIKELN HANDLAR OM

Bandy