Bilderna på Vranjes skakade om mig

SPORTBLADET

Det är svårt att inte ständigt le när man ser Ljubomir Vranjes spela handboll. Den korte lille kompakte speedkulan som är handbollens svar på humlan - det borde inte funka, men det gör det.

Men i går log jag inte, jag led. TV 4:s utmärkta inslag om hans skada, med bilder på både skadetillfället och behandling. Men det var bilderna som visade Vranjes liggandes på britsen i omklädningsrummet, med blicken tomt riktad från sina lagkamrater som just då tågade ut till match, som skakade om. Det är alltid svårt att se någon som vill så mycket inte få göra.

Uppenbart har Patrick Ekwall fått en nytändning av krönikerandet och ett nytt handbolls-VM. Jag hoppas på mer.

Sportnytt gjorde det Sportnytt gör bäst - bjöd på ett långt införreportage. Pelle Nyström myste i en het källa, gjorde ost och visade en pittoresk sömnig alpstad som tagits över av cirkusen kring alpina VM.

Förhoppningsvis har SVT råd att visa mer sånt, även när tävlandet tagit fart och allt ljus riktas mot stjärnor som Hermann Maier, Bode Miller och Anja Pärson.

Annars var tv-torsdagen som de flesta tv-torsdagar. Stabil sändning från elitserien i Canal +, där Calle Johansson fortsätter imponera.

Robban Perlskog lyckades inte göra mig nervös trots att Sverige (i sex-målsledning) inte lyckades göra mål på några minuter. Men ett bra försök var det ju i alla fall.

Nu ser vi fram mot den viktiga matchen mot Kroatien i morgon. Förhoppningsvis då med leenden hellre än ledsamhet när vi ser Ljubomir Vranjes.

I natt ser jag på damfinalen från Australian Open.

Bäst

Sämst

Jonas Bladh