Sandqvist räddade Landskrona

SPORTBLADET

- Det stämde bra, men jag hade lite tur också

Landskrona

Elfsborg jagade sin fjärde raka seger i fotbollsallsvenskan - men fick nöja sig med 0-0 mot Landskrona på bortaplan.

Det blev en match i matchen mellan Elfsborgs anfallare och hemmamålvakten Jonas Sandqvist, som svarade för fyra toppräddningar och räddade sitt lag från en förlust.

- Det stämde bra, men jag hade lite tur också. Fast den där nicken i slutminuterna trodde jag skulle gå in, sade Jonas Sandqvist efter uppvisningen av parader.

Elfsborgsspelarna kommer säkert att drömma mardrömmar om Landskronamålvakten, som räddade flera frilägen och även en nick från Joakim Alexandersson i slutet - en nick som Sandqvist på ett nästan mirakulöst sätt lyckades tippa i stolpen och ut.

- Jag trodde att jag var för lite på den bollen, men där hade vi verkligen tur, sade Bois-målvakten, som spelar i U21-landslaget och har haft ögonen på sig från storklubbar (bland annat en träningsvecka hos Premier League-storheten Arsenal).

Flera jättechanser

Sandqvists målvaktsspel var den stora behållningen i 0-0-matchen. Elfsborg hade sju avslut på mål och flera av dem var jättechanser. Störst syndabock var hete Lasse Nilsson, som hade två frilägen. Men Bois-målvakten gäckade dem alla.

Landskrona i övrigt då? Måltorkan är känd sedan länge men nu är också idétorkan stor. Skåningarna lyckades bara ha ett enda skott på mål under matchens 90 minuter och det duger förstås inte i jakten på nytt kontrakt.

Jörgen Pettersson spelade för omständligt och Jones Kusi Asare var inte till sin fördel. Men i nästa match, mot IFK Göteborg, är nye norrmannen Andre Schei Lindbaek spelklar för Bois.

Landskrona började annars bäst och hade den första kvarten utan att vara direkt farligt framåt. Sedan kom Elfsborg in i matchen och spelade bäst och skapade mest sedan tränaren Magnus Haglund gjort lite taktiska omändringar i laget.

"Borde vunnit"

I andra halvlek öppnade Landskrona skapligt med Pierre Gallo i spel i stället för tröttkörde Jonas Olsson. Och det blev i alla fall lite bättre. Men det skapades inget framåt och höjdbollarna var lätta för Elfsborgs säkre målvakt Johan Wiland.

Därefter inleddes kampen mellan Sandqvist och Elfsborg. Utöver Lasse Nilssons två frilägen hade även Samuel Holmén och Hasse Berggren stora möjligheter för Boråslaget. Plus den där nicken av Joakim Alexandersson.

- Det är klart att vi borde vunnit matchen. Vi fick mycket kritik i början på säsongen för vårt försvarsspel som inte var organiserat som det skulle. Nu klaffar det mesta och vi har hållit nollan sex av de sju senaste matcherna. Vi hade chanser som borde räckt till seger men deras målvakt räknas också i laget, sade Magnus Haglund, Elfsborgstränaren.

För Landskronas del finns det visst hopp med nytillskottet offensivt. Men spelmässigt haltar det mycket just nu och det var sjätte matchen utan seger.

TT