Inte ens berget rådde på Lance

SPORTBLADET

Nu kan inget stoppa amerikanens sjätte raka titel

Super-Lance Amstrong har gjort det igen.

I går avgjorde han Tour de France.

Nu kan inget stoppa amerikanen från att ta sin historiska sjätte raka triumf i cykelsportens mästarprov.

Foto: REGERAR Lance Armstrong var precis så överlägsen i dagens tempoetapp uppför Alperna som alla förväntat sig. Nu kan bara en katastrof stoppa amerikanen att ta sjätte raka segern.

15,5 kilometer rakt upp mot L'Alpe d'Huez skidstation i franska Alperna.

Då visade Lance Armstrong än en gång vem som är kungen av Touren.

I gårdagens bergstempolopp krossade Armstrong konkurrenterna och vann med över en minut före den tidigare huvudkonkurrenten Jan Ullrich.

Nu kan bara en katastrof hindra Armstrong från att glida i mål i Paris som etta och ta totalseger nummer sex i Tour de France.

Tar inte ut i förskott

– Jag tar det väldigt lugnt med att räkna till siffran sex. Jag väntar med det till vi når Champs-Elysees på sista etappen, säger Armstrong.

Över en miljon åskådare följde Armstrong på plats kring serpentinvägen, och gav amerikanen allt stöd han kunde önska sig på vägen uppför.

Under vissa delar blev det nästan för mycket för Armstrong, som bara hade en smal korridor att åka på mellan raderna av åskådare.

– Det var en del av banan som var lite läskig. Det kändes inte helt säkert, säger Armstrong.

Supermannen Armstrong visade sin överlägsenhet när han till och med körde ikapp den två minuter tidigare startande Ivan Basso.

Utklassade tvåan

Basso, tvåa totalt, orkade inte alls hänga med i Armstrongs fart, och får nu i stället inrikta sig på att slåss om andraplatsen.

– Det är otroligt motiverande för en cyklist när du ser att du kan köra om den framför, säger Armstrong som samtidigt hyllar Basso:

Hyllar medtävlarna

– Jag har ton med respekt för Ivan. Jag känner fortfarande att han är det största hotet i tävlingen. Han kommer att ha en strålande framtid i Touren.

Lätt att säga om man själv är obestridlig nummer ett.

För s j ä t t e året i rad.

Armstrongs segertåg - fyra etapper kvar att köra

Henning Johannesson