Orkanen Florence hotar ryttar-VM

Av: 

TT

Malin Baryard Johnsson
Malin Baryard Johnsson

Arrangören för ryttar-VM i Tryon i North Carolina har en evakueringsplan för orkanen Florence.

Men svenskarna på plats är inte särskilt oroade.

– För oss kommer det mest att bli blött, säger Tinne Vilhelmsson Silfvén.

Orkanen Florence, som är uppgraderad till en kategori 4-orkan på en femgradig skala och väntas öka i styrka till nära den högsta nivån, kommer att dra in över USA:s östkust på torsdag. Miljontals invånare i Virginia, North Carolina och South Carolina har beordrats att evakuera sina hem.

"Lite speciellt"

Tryon, där VM startar i morgon, ligger i västra delarna av North Carolina och enligt ridsport-VM:s senaste väderuppdatering ska orkanen inte dra in över orten, men det kan bli rikligt med åska och regn.

– Det är lite speciellt, men stämningen är bra. I vårt läger känns det stabilt, hästarna har det bra och allting har organiserats bra för oss, berättar ryttaren Tinne Vilhelmsson Silfvén för TT.

TT: Är ni oroliga att stormen ändå ska nå till er?

– Som jag förstår det så är det kusten som är farlig. De som evakueras från kusten kommer upp hit där vi är.

Startar på onsdag

VM-arrangören skriver på sin webbplats att den nationella vädertjänsten noggrant bevakar rörelsen och den väg som orkanen Florence väntas gå.

"Vi förbereder oss för potentiellt besvärligt väder som stormsystemen kan föra med sig i området, och vi har både strategiska och akuta planer på plats för både folk och hästar", skriver VM-arrangören.

Tävlingarna startar på onsdag med bland annat distansritt och dressyr.

– Jag tror inte det här påverkar hästarna alls nu i förväg. Sedan finns det en oro att det kan bli uppskjutet. Men det påverkar inte oss sportsligt. Vi förbereder oss på regn, men det har vi vetat om länge, säger Vilhelmsson Silfvén.

Orkanen Florence är på väg att dra in över USA:s östkust.
Orkanen Florence är på väg att dra in över USA:s östkust.

GRATIS! Ladda ner Sportbladets app i iPhone & Android.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN