Red Bull lämnar Renault – för Honda

avAnna Andersson

Publicerad:
Foto: Andy Wong / TT / NTB Scanpix

Red Bull lämnar Renault.

Från och med 2019 tävlar teamet med motorer från Honda.

– Det här mångåriga avtalet signalerar en nystart, säger Christian Horner.

Eter 12 år och åtta VM-titlar avslutar Red Bull sitt samarbete med motortillverkaren Renault. Istället väljer man att arbeta med Honda, som i år levererat motorer till systerteamet Toro Rosso.

– Det här mångåriga avtalet signalerar en nystart, en spännande fas där Aston Martin Red Bull inte bara har som målsättning att kämpa om att vinna lopp utan även behålla den målsättning som vi alltid har haft, att kämpa om VM-titeln, säger stallchef Christian Horner.

Fyra VM-titlar till och med 2013

Red Bull dominerade F1 från 2010 och fram till den stora regeländringen 2014, men efter det har Mercedes tagit över. Relationen med motorleverantören Renault har varit frostig de senaste åren och när Toro Rosso inledde ett samarbete med Honda inför årets säsong som öppnade det en ny väg.

– Det är inga känslor inblandade i beslutet utan handar enbart om att vi tror att det gör att vi kan kämpa på en högre nivå och för bättre resultat, säger Horner enligt Motorsprotmagazin.

Foto: YANN COATSALIOU / AFP

– Efter noggranna efterforskningar är vi övertygade om att detta samarbete är det bästa för vårt team.

Red Bull har kontrakt med Max Verstappen nästa säsong, men teamet har ännu inte gjort klart med någon teamkollega. Horner har tidigare sagt att stallet gärna vill förlänga kontraktet med Daniel Ricciardo. Australiern har vunnit två lopp i år, men hans avtal med stallet går ut efter årets säsong.

Nästa VM-deltävling avgörs i Frankrike på söndag.

Idrottarna som tjänar mest 00:25
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM