Finlands superlöfte dominerar Tidemand

avAnna Andersson

Foto: Skoda
Tidemand omkörd av Kalle Rovanperä

Pontus Tidemand hade greppet.

Men tappade ledningen till Finlands supertalang Kalle Rovanperä.

– På de här vägarna tar vi inte riskerna, säger svensken.

Efter fredagens sju specialsträckor hade Pontus Tidemand och Jonas Andersson ledningen med mer än 20 sekunder. De dominerade WRC2-klassen i Argentina.

Men under lördagen tappade svensken det övertaget. Hans teamkollega, 17-årige Kalle Rovanperä kom ikapp - och gick förbi svensken.

Finländaren tog sex av sju sträcksegrar och har ett övertag med 23 sekunder inför den avslutande tävlingsdagen.

– Mitt jobb är att följa teamets strategi och det betyder att komma i mål med så bra resultat det går, säger Tidemand.

– På de här vägarna tar vi inte riskerna för att äventyra något. Mästerskapet är den stora uppgiften i år och vi behöver ta poäng i alla tävlingar vi kör.

Finlands Kalle Rovanperä imponerar i Argentina

I WRC2 kör alla förare sju utvalda tävlingar och efter säsongen räknas de sex bästa resultaten samman. Därför är det extremt viktigt att hålla en mycket hög - och jämn nivå i samtliga deltävlingar.

– Rally Argentina är ett förrädiskt rally och koncentrationen är konstant uppskruvad för att undvika problem som gör att planen inte klaffar. Vi gör vad vi kan och tampas i täten, men framförallt ser till att ta oss hela vägen till mål och håller oss på rätt sida gränsen, säger svensken vann lördagens sista specialsträcka.

Tänak toppar WRC

Tävlingen avslutas med fem mil fullfartssträckor under söndagen och Tidemand är hoppfull, trots att han måste köra in nästan 25 sekunder.

– Vi har inte på något sätt gett upp. Det här är som sagt en oberäknelig tävling och tålamod och uthållighet är lika viktigt som farten. Jag ser fram emot morgondagen och hoppas vi kan göra det bästa av den, säger den regerande världsmästaren.

I WRC behåller Ott Tänak, Estland, ledningen. Han är mer än 46 sekunder före Belgiens Thierry Neuville och mer än en minut före Daniel Sordo, Spanien. VM-ledaren Sebastien Ogier, Frankrike, är fyra, två minuter efter estländaren.

Allt om Rally-VM - guiden till alla tävlingar, datum och tider

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

WRC2

WRC