Kais Mora klart för final

avAdam Borg

Foto: PER WIKLUND / BILDBYRÅN
Arkivbild.

Den femte avgörande semifinalen mellan Kais Mora och Täby bjöd på stor dramatik.

Täby var på väg att vända matchen men favoriterna Mora höll för trycket och är nu klart för final mot Iksu.

– Jag är så stolt över laget. Det var en riktig laginsats i dag, säger Anna Wijk till Sportbladet.

Kais Mora har minst sagt varit nere i brygga i semifinalserien mot Täby. Efter tre matcher hade Täby greppet om finalplatsen och hade chansen att avgöra hemma senast. Men med kniven mot strupen har Kais Mora rest sig. Efter 8–2-segern senast hade nu istället Kais Mora chansen att säkra finalplatsen på hemmaplan.

Superstjärnan visade vägen

I den femte avgörande matchen visade Kais Moras superstjärna, Anna Wijk, vägen när hon gav hemmalaget ledningen efter sju minuter. Bara tre minuter senare utökades ledningen till 2–0 genom Jessika Eriksson.

När sedan My Kippilä gjorde 3–0 i mittenakten pekade det mesta på att Kais Mora skulle fixa finalplatsen. Men gästerna skulle inte ge sig utan kamp.

Väckte Täbys hopp

Den tredje perioden skulle bjuda på stor dramatik. Täby gjorde allt man kunde för att hålla säsongen vid liv och reducerade flera gånger om. Sju minuter in i den tredje perioden hade 3–0 förvandlats till 4–3. Men efter bland annat ytterligare ett mål av Anna Wijk lyckades till slut hemmalaget reda ut matchen och vinna med 7–3.

– Det känns så klart jättebra. Jag är så stolt över laget. Det var en riktig laginsats i dag, säger Anna Wijk till Sportbladet.

Matchserien har varit en svängig historia och favoriterna Mora har verkligen fått bekänna färg.

– Det har visat sig vara farligt att leda med 3-0 i matcherna. Vi sa någonstans där vid 4–3 att vi leder fortfarande det här. Vi måste våga fortsätta anfalla och gå för femman. Det var darrigt men vi knyter näven och lyckas till slut.

Vad är det som gör att ni vinner det här till slut?

– Jag tycker det är bredden som avgör. Vi har spelat på mycket folk och haft många olika målskyttar. Täby har spelat hårt med förstafemman medan vi har gått runt mer. Vi orkar mer i dag och det är det som fäller avgörandet.

Vad kommer bli nycklarna i finalen mot Iksu?

– Så långt har jag inte tänkt än. Vi har varit så inne i den här serien nu. Vi ska njuta av det här i kväll och sen släppa det. Sen börjar vi tänka på finalen i morgon.

Finalen blir Moras femte final på lika många säsonger. Finalen spelas i Globen den 21 april.

GRATIS! Ladda ner Sportbladets app i iPhone & Android.

ARTIKELN HANDLAR OM