Jämnt mellan toppteamen inför Kinas GP

Sauber tillbaka i vardagen

Foto: GREG BAKER / AFP
Mercedes Lewis Hamilton snabbast efter träningen inför Kinas GP i F1

avAnna Andersson

SPORTBLADET

Mercedes imponerar i Kina.

Tack vare det kyliga vädret.

– När det är så kallt att vi har vindjackor på är vi rätt snabba, säger Mercedes Toto Wolff.

Mercedes världsmästare Lewis Hamilton var snabbast under båda träningarna inför Kinas GP i Shanghai, men det var väldigt jämnt. Kimi Räikkönen var sju tusendelar långsammare än Hamilton och Valtteri Bottas tre hundradelar efter sin teamkollega.

– När det är så kallt att vi har vindjackor på är vi rätt snabba, säger Mercedes stallchef Toto Wolff till n-tv.
– Temperaturen på banan är nu ungefär 20 grader, men på söndag ska det vara 40.

Under kvalet väntas temperaturen ligga kring 16 grader i luften och då är också banan kallare, men sedan väntas temperaturen öka under söndagen.

– Generellt är problemet att vi har för mycket downforce. Det i kombination med mjuka däck och hög värme gör att däcket inte håller, förklarar Wolff.

Jämnt i toppen - Sauber längre bak

Under fredagen var det så jämnt att fyra förare låg inom 0,1 sekunder.

– Bilen beter sig inte riktigt så som jag vill att den ska bete sig, den gör fortfarande för många saker som jag inte alls tycker om. Det är svårt att träffa rätt temperaturfönster för däcken, men när vi lyckas med det tror jag att vi kommer att vara tillräckligt snabba, säger VM-ledaren Sebastian Vettel när han möter media efter den andra träningen.

För Marcus Ericsson och Sauber som tog poäng i Bahrain för mindre än en vecka sedan var träningarna i Kina ett steg tillbaka till vardagen. I de förhållandevis kalla temperaturerna var svensken 17:e man och hans teamkollega Charles Leclerc 18:e man.

ARTIKELN HANDLAR OM