Thed Björk startar eget

SPORTBLADET

Ska tävla och bossa

Thed Björk har tagit en paus i från STCC:

Men han har fullt upp.

Han bygger ett eget racing team, tävlar själv och är vice teamchef.

Foto: Bildbyrån
Thed Björk.

Tanken är att han ska hålla igång sitt eget tävlande i Camaro Cup, samtidigt lägga grunden för ett eget team (Thed Björk RTech och hjälpa Olsberg MSE i rallycross i USA.

– Jag såg tidigt att 2011 skulle bli en mellansäsong i väntan på ett nytt reglemente för STCC. Jag sa till mig själv att nu finns chansen att göra något nytt, att skapa ett eget team samtidigt som jag fortsätter mitt eget tävlande i populära och knallhårda Camaro Cup, säger Thed i ett pressmeddelande.

”Ansvara för logistiken”

Tanken är att hans egna företag ska vara engagerade i både racing och rallycross. I fjol var Thed Björk koordinator åt Olsberg MSE under X-Games u USA; i år ska han vara vice teamchef.

– Jag kommer bland annat ansvara för logistiken kring teamet i USA. OMSE ska tävla i det officiella rallycrossmästerskapet i USA som även i år avslutas med X-Games, ”downtown” i Los Angeles i slutet av juli. En av våra förare, amerikanen Tanner Foust, ska dessutom köra Europamästerskapen i rallycross så jag lär ha en hel del att bestyra, säger Thed.

Under året ska han sedan köra Camaro Cup, för att underhålla sin egen aktiva karriär. Målet är att vara med i STCC igen 2012.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

STCC