Guifs klipp: värvar guldhjälte i Hammarby

SPORTBLADET

– och Alingsås säkrar upp meriterad mittsexa

Foto: Daniel Båverud – ett guldvapen för Guif?

Deadline för handbollsövergångar i kväll.

Och två profiler återvänder till elitserien.

Guif värvar förre Hammarbystjärnan Daniel Båverud, 24.

Alingsås säkrar upp mittsexan Payam Hatami, 27.

Serieledande Guif fick niomtetersstjärnan Robin Andersson, 22, fotskadad förra veckan och i värsta fall spelar han inte mer i vår.

Därför värvar nu Guif, som drömmer om SM-guld i vår, en ersättare.

Daniel "Släggan” Båverud, som har vunnit tre SM-guld med Hammarby. Niometersskytten kommer närmast från spanska Toledo.

– Det känns jättebra. Jag hade flera intresserade klubbar men Guif var det bästa alternativet, både sportsligt, för familjen och allt, säger ”Släggan” till Folket.

Även Alingsås, em besvikelse den här säsongen, förstärker:

Mittsexan Payam Hatami, som gjort fyra säsonger i elitserien med Lindesberg, är klar för resten av säsongen, skriver heh.nu. Hatami har den här säsongen spelat för Oppsal i Norge.

– En spelare av Hatamis kaliber, som snittat 140-150 mål under sina säsonger i elitserien, gör att vi kan nå riktigt långt i ett slutspel, säger Alingsås assisterande tränare Andreas Stockenberg till Alsingsås Tidning.

Tunga skadebesked

Två tunga skador att rapportera om senaste dagarna också:

Malmös målvakt Oscar Jansson bröt vadbenet på söndagens träning och missar resten av säsongen. Ett tungt slag för Malmö, som nu jagar en ersättare. Enligt heh.nu placeras Jerome Cazal, från FIF Köpenhamn, i klubben.

Drott får klara sig utan mittsexan Hans Karlsson, 29, resten av säsongen. Han slet av korsbandet i vänster knöet i en match förra veckan och kan bli borta från allt spel i ett helt år. Mer Drott: Daniel Lindgren återvänder till Halmstadslaget – nästa säsong. Försvarsspecialisten har i år spelat för Drammen i Norge, men från och med i sommar tillhör han Drott igen.

TT/Sportbladet

ARTIKELN HANDLAR OM

Handboll