Ett ögonblick...

SPORTBLADET

Marcus Ericsson, 20, som var snabbast på GP2-testet på Silverstone med tiden 1:40.154. Hur har du upplevt testet?

Foto: Marcus Ericsson.

– Det är riktigt roligt, vi har jobbat bra för att hitta rätt inställningar under hela vintern, nu börjar körningen stämma, självförtroendet är på väg tillbaka och det är skönt att visa att jag inte är någon sopa.

Du var 16;e man i tisdags, trea under förmiddagen i går och sedan snabbat. Kan du förklara utvecklingen?

– Den första dagen var det regnigt och tiderna ljög rätt mycket. jag var snabbast på regndäcken, sedan torkade det upp och vi hade en inställning som vi ville testa och gav upp den sista timmen. Under eftermiddagen var det blött på banan igen, jag hade ytterligare en grej att testa och var ute rätt tidigt. Det gjorde att jag brände däcken och jag kunde inte svara när de andra satte sina tider på en torr bana.

Är känslan nu den samma som inför förra säsongen? Är du tillbaka i ditt rätta jag?

– Ja, jag har ju kört formel 3 tidigare och det är många olika serier. GP2 är bara ett mästerskap där alla de bästa är med. Med Super Nova körde vi kring plats 15, då funderar över sig själv och om man är tillräckligt bra. Nu har jag visat att jag kan, att jag har potential och det är fantastiskt att få avsluta ett tvådagarstest i toppen.

Vad önskar du dig mest av allt just nu?

– Att jag kan behålla formen till nästa test, vi har jobbat hårt och är en god bit på väg nu gäller det att hålla i självförtroendet också.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

GP2