Mänskliga faktorn bakom kraschen

SPORTBLADET

”Det är ett misstag av teamet”

Ett tekniskt fel.

Det var orsaken till Richard Göranssons olycka.

Richard Göransson ledde STCC-premiären på Jyllandsringen i Danmark när det återstod ett varv. Han hade 8,1 sekunder ner till närmsta konkurrent och han hade slagit ner på farten för att bevaka ledningen. Bilen körde in ungefär 185 kilometer i timmen när den närmade sig den första kurvan, då föll det bakre bromsbelägget av och bilen tappade i bromstryck och frambromsarna låste sig.

Misstag av teamet

Kollisionen med betongmuren var oundviklig.

– Det här är ett misstag av teamet som vi tar på oss fullt ut och beklagar djupt, säger stallchefen Dick Jönsson Wigroth i ett pressmeddelande.

WestCoast Racing har nu avslutat undersökningen av den skadade bilen och stallet har konstaterat att det var ett tekniskt fel.

Mänskliga faktorn

– WestCoast Racing har checklistor och kontrollsystem för att sådant här inte ska uppstå. Vi har alltid satt säkerheten för vår personal och våra förare främst och har aldrig tidigare drabbats av något liknande, säger stallchefen.

– Det är den mänskliga faktorn som har drabbat oss i det här fallet och som team beklagar vi detta djupt. Samtliga säkerhetssystem i bilen och för föraren har fungerat som tänkt vilket har varit en starkt bidragande orsak till att detta inte har fått allvarligare konsekvenser. Vi kommer nu att se över alla våra rutiner och gå igenom dessa för att se om det är något som kan förbättras ytterligare för att sådant här inte ska upprepas. Våra tankar är nu hos Richard Göransson och hans familj och vi stöttar dem fullt ut i Richards kommande rehabilitering.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

STCC