Här fattar de svenska skidåkarnas flyg eld

SPORTBLADET

Jörgen Brink: Det slog flammor ur motorn

De svenska långloppsåkarna var på väg hem från en tävling i Estland när flygplanet plötsligt fattade eld.

Jörgen Brink berättar nu själv om händelsen för norska VG.

– De som satt lite längre bak sade att det slog flammor ur motorn, säger svensken.

De svenska långloppsåkarna Jörgen Brink, Jerry Ahrlin och Sandra Hansson var på hem från en tävling i Estland när dramat utspelade sig. Flygplanet var redo att lyfta när passagerarna upptäckte att något var fel.

”Förlorade fart”

– Allt gick smidigt fram till det ögonblicket. Vi var redo att lyfta men så märkte vi plötsligt att vi förlorade väldigt mycket fart, säger Jörgen Brink till norska VG.

36-åringen såg inte själv vad som hände men en grupp på andra sidan gången kunde med mobilkamera filma hur motorn började brinna.

– De satt lite längre bak och hade utsikt över ena motorn. Det slog flammor ur den, säger Brink.

”Blir skakad”

Piloten kunde avbryta starten och passagerarna fick flyttas till ett annat flygplan för vidare färd. Brink säger dock att de fortfarande inte fått någon information om vad det var som gick fel.

– Vi fick inte veta vad som hade hänt. Jag var ganska trött och upplevde det inte som så dramatiskt så jag tänkte inte så mycket på vad som hade kunnat hända förrän i efterhand.

– Jag har hört att man kan flyga med bara en motor, men det hade varit väldigt obehagligt om det här hade hänt efter att vi kommit upp i luften. Man blir ju lite skakad och jag förstår folk som har flygskräck.

ARTIKELN HANDLAR OM