Höll beslutet hemligt i två år: ”De blev förvånade”

ÖSTERSUND. Fredrik Lindström lägger av efter säsongen.

I två år har beskedet varit hemligt – även för landslagskamraterna.

– De blev väldigt förvånade, säger han.

Sent i går kväll släppte Lindström bomben i SVT:s Vinterstudion.

Efter säsongen lägger han av, blott 29 år gammal.

– Jag har bestämt mig för att lägga av. Det var mitt sista mästerskapslopp i dag, sa han efter att ha åkt Sveriges förstasträcka i stafetten som slutade med en sjundeplats.

Hemligt i två år

Dagen efter möter Lindström media i presscentret i Östersund. Och beskedet, som varit hemligt i två år, har verkligen varit just det – hemligt.

– Det är bara familjen som har vetat om det. Jag har velat gått ut med det här efter gårdagens lopp som jag gjorde, säger han.

Inte heller landslagskamraterna, Sebastian Samuelsson, Jesper Nelin och de andra, har haft insyn.

Vad har de sagt till dig i dag?

– De blev väldigt förvånade. Jag har inte pratat så mycket med dem om just det, men de var förvånade. Samtidigt tror jag att de förstår mig också.

”Det skulle nog vara kul”

Framtiden är på sätt och vis både oviss och inte för Lindström – som nu först och främst ska spendera tid med familjen. Samtidigt öppnar han upp för att gå samma väg som Björn Ferry, Magdalena Forsberg och Helena Ekholm och bli expert i tv.

– Ja men det skulle jag väl kunna tänka mig. Det är ett steg som känns lagom att ta. Det skulle nog vara kul. Men att gå in som ledare eller tränare känner jag mig inte riktigt redo för, säger 29-åringen som berättar vad han tror att han kommer sakna mest respektive minst efter karriären:

– Mest kommer jag nog sakna stämningen som är på arenorna och runtomkring. Minst... ja, det ska nog vara att man pressat kroppen ganska hårt, så det ska bli skönt att ta det lite lugnare.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.