Beskedet: AIK klart för Handbollsligan

Foto: Bildbyrån

avSimon Sjöstrand

SPORTBLADET

Då var det klart.

AIK tar över Ricohs plats i Handbollsligan efter ett godkännande från förbundet, enligt Expressen.

– Nu skapas förutsättningar för att rita om handbollskartan, säger AIK-ordföranden Christer Widoff till tidningen.

I förra veckan kom beskedet att AIK tar över Ricohs verksamhet och plats i Handbollsligan från och med nästa säsong.

Det enda som återstod då var att sammanslagningen skulle godkännas av svenska handbollsförbundet och nu är ansökan godkänd, skriver Expressen.

AIK är därmed tillbaka i landets högsta serie för första gången på 38 år.

”Blir exkluderade”

– Nu skapas förutsättningar för att rita om handbollskartan. Med AIK i Handbollsligan finns förutsättningar för att lyfta handbollen, inte bara i Stockholm utan i hela Sverige, säger AIK-ordföranden Christer Widoff till Expressen.

AIK spelar just nu i division 2. Sportbladet har tidigare rapporterat om att sammanslagningen vållar problem för spelarna i det nuvarande AIK-laget då de mer eller mindre tvingas bort från klubben.

– Det känns väldigt tråkigt för vår del, det är många av oss som varit i klubben sedan vi var barn och nu blir vi exkluderade från verksamheten känns det som. Vi har varit i klubben mellan 15 och 20 år, det kunde ha skötts bättre, sa AIK-spelaren Björn Bodén till Sportbladet i förra veckan.

– Det här är högst beklagligt och olyckligt. Det nuvarande division 2-laget är ett lag som vi har känslor för och som gjort det de kunnat, sa Christer Widoff.

”Känns fantastiskt”

Ricohs klubbdirektör Magnus Idén är glad över sammanslagningen.

– Det känns fantastiskt att vi är i mål med projektet och vill tacka förbundet för bra support och stöd under resan som varit. Nu startar en ny resa och jag är övertygad om att AIK kommer ta detta till nästa nivå, säger han till Expressen.

Ricoh lyckades hålla sig kvar i Handbollsligan via kvalspel mot Hallby den gångna säsongen.

ARTIKELN HANDLAR OM

Handboll

Ricoh HK

AIK