Johanna Larsson utslagen även i dubbel

avTT

Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN

Johanna Larsson har spelat klart i Franska mästerskapen. Svenskan i par med Kiki Bertens förlorade mot Barbora Krejcikova och Katerina Siniakova, Tjeckien, i den tredje omgången i dubbelturneringen.

Matchen gick till tiebreak i avgörande set där Bertens och Larsson räddade tre matchbollar innan tjeckiskorna kunde punktera matchen med setsiffrorna 3–6, 6–4, 7–6.
Det är ett bakslag för det svensk/nederländska paret som gick till final i WTA-slutspelet i höstas.
Johanna Larsson har som bäst nått kvartsfinal i dubbelturneringen i Paris. Det skedde 2016. Hon spelade även i singelturneringen i år, men förlorade redan i den första omgången mot Bethanie Mattek-Sands, USA.

▪▪▪

Serena Williams möter Maria Sjarapova i en upphaussad match i singelspelet i Franska mästerskapet. I dubbeln är det dock färdigspelat för amerikanskan.
Hon och systern Venus Williams föll i tredje omgången av dubbelturneringen mot kroatiskan Andreja Klepac och spanjorskan Maria José Martinez Sanchez. 4–6 förlust i första set och tiebreakseger med 7–6 i andra följdes upp av ett blankt set för Klepac/Martinez Sanchez, och förlust med 0–6 i avgörande set för det ikoniska, amerikanska dubbel- och syskonparet.

ARTIKELN HANDLAR OM