Avslöjar: Blågult tar in extra målvakt till EM

Varken Bundsen eller Gulldén kan träna fullt före EM

Av: Johan Flinck

Publicerad:
Jessica Ryde åker med landslaget till Frankrike.
Foto: Emil Langvad/TT / TT NYHETSBYRÅN
Jessica Ryde åker med landslaget till Frankrike.

Johanna Bundsen kommer inte att träna fullt inför EM.

Nu kan Sportbladet avslöja att Sverige tar med en tredje målvakt till turneringen.

– Jessica Ryde åker med till Frankrike i morgon, säger presschefen Daniel Vandor.

Svenska EM-målvakten i handboll, Johanna Bundsen, drabbades av en hjärnskakning för 3,5 veckor sedan efter att fått en boll i huvudet i en Champions League-match.

Hon vilade i den första genrepsmatchen mot Montenegro i fredags men visade upp fin form när hon stod i första halvlek i den andra landskampen mot Montenegro i söndags.

Foto: Adam Ihse / TT / TT NYHETSBYRÅN
Johanna Bundsen kommer inte att träna fullt inför EM.

”Ger en trygghet”

Men den svenska förstamålvakten har inte tränat fullt ännu och kommer inte att göra det före EM heller. Sverige premiärspelar mot Danmark på fredag och flyger till franska Nantes i morgon.

Därför har landslagsledningen i dag bestämt att ta med tredjemålvakten Jessica Ryde till Frankrike. 24-åringen, som till vardags spelar i danska Midtjylland, har varit med under hela uppladdningen. Filippa Idéhn ingår också i målvaktstrion.

– Det ger en trygghet att Jessica är med. Hon avlastar på träningarna och är en backup om det skulle hända något med Bundsen eller Idéhn. Vi tror inte att det är någon fara för Bundsens medverkan i matcherna. Men tänk om hon till exempel skulle vakna upp med huvudvärk natten före premiären, säger presschefen Daniel Vandor.

Gulldén tränar heller inte fullt ut

Men i utgångsläget kommer inte Ryde skrivas in i truppen, där max 16 spelare får ingå.

Det är inte bara Bundsen som inte går för fullt på träningarna inför EM.

Inte heller Sveriges viktigaste spelare, Isabelle Gulldén kommer att vara med fullt ut före turneringen. Hon kommer inte att köra alla moment på träningarna.

– Det är inte troligt att hon kommer att vara med fullt ut under hela träningarna. Det handlar om att få henne på en nivå där hon kan spela så mycket som möjligt i turneringen, säger Vandor.

Publicerad:

LÄS VIDARE