Svensken fast för kokain – lämnar klubben

Förre världsmästaren Mikael Karlsson: ”Jag har avslutat min karriär”

Mikael Karlsson, 36, testade positivt för kokain i ett dopningstest.

Den förre världsmästaren i innebandy sparkades från sin schweiziska klubb och berättar nu för Sportbladet om natten som förstörde allt för honom.

– Jag har avslutat min innebandykarriär, säger han.

2015/16 vann Mikael Karlsson SM-silver med Linköping. Det är den sista stora meriten i en krokig karriär som innehållit 550 poäng i högsta serien och ett VM-guld med svenska landslaget 2004.

Efter två lyckade säsonger i schweiziska Ticoni bytte Karlsson i somras till Kloten-Dietlikon Jets. Han gjorde tre mål och sju assist på sex matcher innan kontraktet abrupt bröts i början av oktober.

Han hade då testat positivt för kokain.

”Jag var jättefull”

När Sportbladet pratar med Mikael Karlsson är han tillbaka i Sverige och nerstämd över allt som hänt.

– Jag mår inte särskilt bra som du nog förstår, säger han.

Vad var det som hände?

– Jag har gett min syn till Antidopning i Schweiz. Vi hade match på lördagen, jag var ute på onsdag och var jättefull den kvällen. Men jag tog inget medvetet. Så jag hade ingen aning om att jag skulle fastna i kontrollen, jag blev lika chockad som alla andra.

Var det okej för klubben att du var ute på onsdagen?

– Nej, det var kanske inte okej, men det har hänt. Och det var alltså inget jag tog medvetet. Nu får vi se vad som händer. Jag är i en process med dem därnere men har avslutat min innebandykarriär.

”Framtiden får se ljusare ut”

I våras skrev Mikael Karlsson på för Nyköpingslaget Onyx i allsvenskan, men han spelade bara en träningsmatch innan det bar av till Kloten-Dietlikon Jets.

Att återvända till Onyx är inte aktuellt. Klubban är på hyllan och ska stanna där.

– Det känns helt okej faktiskt. Det är bara att se framåt nu. Det känns jättetråkigt men det är bara att kriga på. Framtiden får se ljusare ut helt enkelt.

Du är avstängd från spel. Återstår det också en rättslig process nere i Schweiz?

– Jag vill inte gå in på det. Men det är skönt att ha det här ur världen. Nu kan jag gå vidare. Jag har testat positivt och tar konsekvenserna för det. Men det är inget jag har tagit medvetet. Som du förstår presterar du inte bättre innebandymässigt av kokain.

Har du tagit kokain förut?

– Nej, det har jag verkligen inte gjort.

Hur var tiden i klubben?

– Den var jättebra.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.